zondag 5 maart 2017

Chris Martin van Coldplay gaat weer vreemd

#6 the Chainsmokers & Coldplay: Something Just Like This
    *** hoogste eerste weeks ***

Op donderdag 23 februari 2017 vond in The O2 in Londen de 37e editie van de BRIT Awards plaats. Tijdens awardshows gaat de aandacht meer dan de prijzen uit naar de optredende artiesten. Die avond traden onder meer Craig David, Bruno Mars en Robbie Williams op. Maar de verrassing kwam van the Chainsmokers & Coldplay met het nummer ‘Something Just Like This’. Het nummer is na ‘Paris’ (deze week op #7), de tweede single van het album Memories … Do Not Open, dat op 7 april uitkomt.

Chris Martin gaat weer vreemd

Al in september 2016 hadden the Chainsmokers in twee korte clipjes laten zien dat Chris Martin van Coldplay de zang zou verzorgen van het nummer. Daarmee gaat Martin voor de tweede keer vreemd. De eerste keer was op het nummer ‘Homecoming’ met Kanye West (#39 in 2008).


record

De lyric-video van ‘Something Just Like This’ stond nog diezelfde avond, 23 februari, op YouTube en 24 uur later was deze al meer dan 9 miljoen keer aangeklikt. Daarmee verslaat de clip ‘What Do You Mean?’ van Justin Bieber, dat op 28 augustus 2015 8,2 miljoen keer werd bekeken. The Chainsmokers grossieren in records, want ook hun lyric-video bij ‘Closer’ boekt een record. Deze is niet minder dan 1,2 miljard (!) keer bekeken, het meeste voor een lyric-video.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten