zondag 5 maart 2017

Snollebollekes maakt geen echte carnavalsmuziek

#99 Snollebollekes: Springen Nondeju

Hoewel ‘Springen Nondeju’ van de Snollebollekes nog net een notering krijgt, na de carnaval op #99, heeft het niets met carnaval te maken. Het nummer doet het vooral goed in de après-ski gelegenheden en feesttenten en had dan ook gerust in een andere tijd van het jaar kunnen worden uitgebracht.

geen carnavalsliedje

‘Springen Nondeju’ is de zevende notering voor de Snollebollekes, het project rond cabaretier Rob Kemps, dj Jurjen Gofers en producer Maurice Huismans. Het nummer is niet representatief voor het repertoire dat gedraaid wordt tijdens carnaval, dat zich voornamelijk beneden de grote rivieren afspeelt. Daar hoor je voornamelijk liedjes in het plaatselijke dialect met teksten over een bepaald thema.

Zo maakt de Stichting Vastenavend uit Bergen op Zoom, al sinds 1946 een speciaal carnavalsliedje. Als Vastenavend in ’t Krabbegat wist het al twee keer de Single Top 100 te bereiken, in 2013 en 2014, de tijden dat downloads nog echt een notering konden maken. Dit jaar kwam Vastenavend in ’t Krabbegat met ‘Da’s d’n Aard van ’t Beestje’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten