vrijdag 24 maart 2017

Hitlits: Dubbelslag voor Boef; drie acts nemen bijna halve singlelijst voor hun rekening

Al na één dag had Boef met zijn album Slaaptekort (4,2 miljoen) het streamrecord van ÷ (Divide) (2 miljoen) dat Ed Sheeran twee weken geleden vestigde, verbroken. Met 4,6 miljoen (3 miljoen voor Ed Sheeran), verbrak Boef ook nog eens het dagrecord van meest gestreamde artiest.

De afgelopen week kon dan ook niemand om Boef heen. En uiteindelijk zijn de tracks van zijn album bijna 23 miljoen keer gestreamd! Al die streams én downloads betalen zich uit, want in zowel de album als singlelijst staat Boef bovenaan. Daarnaast krijgen ook nog eens alle overige tracks van het album een notering, waarover straks meer.
Formeel is Slaaptekort het debuutalbum van Boef. Ruim een jaar geleden, Eind februari 2016 kwam Gewoon Boef binnen op de vierde plaats van de Album Top 100, dat gepresenteerd werd als een EP. Het verschil tussen beide zit ‘m in het aantal tracks: zestien tegenover zeven.

ALBUM TOP 5

1. EW  Boef: Slaaptekort
2. (1)   Ed Sheeran: ÷ (Divide) , op ruim 51%
3. EW  Drake: More Life
4. EW  Depeche Mode: Spirit
5. (12) Rag ‘n’Bone Man: Human

In de Midprice Top 50, de lijst met goedkoop geprijsde albums blijft + van Ed Sheeran de bovenste beste.

Over naar het restant eerste weeks noteringen in de Album Top 100:
#7 Zara Larsson: So Good
#11 My Baby: Prehistoric Rhythm
#27 Spoon: Hot Thoughts
#30 Lucas Hamming: Luck Is For Suckers
#32 Rick Ross: Rather You than Me
#38 Bart Kaëll: In ‘t Nieuw

#40 Milky Chance: Blossom
#43 Real Estate: In Mind
#67 Obituary: Obuituary
#72 Vera Lynn: 100, de oudste nog levende artiest, afgelopen maandag werd ze 100!
#73 Tedeschi Trucks Band: Live From The Fox Oakland
#98 the Mon Amour Band: 50 Jaar Palingsound

SINGLES

Nog maar twee weken geleden scoorde Ed Sheeran een dubbelslag: een eerste plek in zowel album als singlelijst. Deze week lukt dat rapper Boef met zijn album Slaaptekort en de track ‘Habiba’. Daarnaast krijgen vijftien andere tracks een notering in de Single Top 100, waarmee zijn volledige album in de lijst staat. Boef is daarmee de achtste act die dat presteert.

SINGLE TOP 5

1. EW  Boef: Habiba
2. (1)   Ed Sheeran: Shape Of You, op bijna 23%
3. (33) Boef & Soufiane Eddyani: Salam
4. EW  Boef & Sevn Alias: Slapend Rijk
5. EW  Boef & Ali B: Ik Ga Weg

Gaan we direct door met de andere nummers van/met Boef:
#6 Wejoow, met Lil’ Kleine
#8 (2) Tempo, met Jairzinho feat. Sevn Alias & BKO
#9 Kangoeroe
#10 Werken

#11 Speciaal, met Ronnie Flex
#12 Beckham
#13 Fetty Wap, met Para Mocro
#14 Cacaïne
#17 (46) Range Sessie

#22 Zeg Mij
#23 Asian
#24 Kopzorgen
#25 Slecht Blijft

Met uitzondering van ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran (op #2) en ‘It Ain’t Me’ van Kygo & Selena Gomez (op #7), bestaat de volledige top 10 uit tracks waaraan Boef meewerkte. Daarmee verpletterd Boef het record dat Sheeran twee weken geleden neerzette: vijf tracks bij de bovenste tien. Het is nu wachten op een artiest die de volledige top 10 voor zijn rekening neemt!

Daar blijft het niet bij, want ook Drake kwam deze week met een album, More Life, waarvan hij zelf zegt dat het een playlist is. What’s in a name. Niet minder dan 13 van de 22 tracks van het album krijgen deze week een notering en ‘Fake Love’ gaat op #73 op herhaling:
#30 Passionfruit
#47 Blem
#53 Madiba Riddim
#58 Get It Together, feat. Black Coffee & Jorja Smith, komende week Megahit op 3FM
#59 Free Smoke
#64 Portland, feat. Quavo & Travis Scott
#77 No Long Talk, feat. Griggs
#83 Gyalchester
#84 Jorja Interlude
#88 4422, feat. Sampha
#93 Teenage Forever
#97 Sacrifices, feat. 2 Chainz & Young Thug
#100 Skepta Interlude

3-manschap pakt bijna halve top 100

De 14 tracks van Drake opgeteld bij die van Boef (17) en Ed Sheeran (15) maken 46 nummers. Drie acts nemen dus bijna de helft van de Single Top 100 voor hun rekening!. Een aantal dat nog niet eerder is voorgekomen. De rest, 54 stuks, wordt verdeeld over Frenna en the Chainsmokers (elk 3 noteringen), Clean bandit (2 stuks) en nog slechts 46 eenlingen of samenwerkingsverbanden. Hierdoor vallen vele nummers buiten de boot. Tijd dus om de regels voor de hitparade bij te stellen!

Onder die eenlingen zit toch nog een eerste weeks notering en dat is op #68, ‘Symphony’ van Clean Bandit feat. Zara Larsson.

Oef. Hier moeten we even van bijkomen. Daarna gooien we ons op de Albumflitsen én een nieuwe Megaman, later dit weekend.

1 opmerking:

  1. Tijd dus om de regels voor de hitparade bij te stellen! Gelukkig ziet de Megaman dat ook zo. Want dit is echt niet leuk meer. Het was en is hopelijk de Single Top100. Niet album track lijst. Mvg Single Top100 Freak.

    BeantwoordenVerwijderen