zondag 16 april 2017

‘Shape Of You’ zet zegetocht voort

#1 Ed Sheeran: Shape Of You
    *** terug op #1 / elfde week ***

Vorige week kopten we nog met ‘Boef’s #1-positie  (nog) niet in gevaar’. Deze week blijkt dat de concurrentie niet stil heeft gezeten, want na drie weken pakt Ed Sheeran met ‘Shape Of You’ de eerste plaats terug.

De uitzending van College Tour op vrijdag 7 april, dat drie dagen daarvoor was opgenomen, vlak voor zijn concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, zal daar zeker aan hebben bijgedragen, alsmede de twee concerten. Tijdens die opname zong hij ‘Shape Of You’, dat na het weekend de eerste plaats overnam van ‘Habiba’ van Boef. Hoewel de voorsprong op ‘Habiba’ langzaam afnam, heeft ‘Shape Of You’ het uiteindelijk toch gered, ook al is het verschil tussen beide nummers minder dan 1%.
Vier weken geleden moest ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran de eerste plaats inleveren ten behoeve van ‘Habiba’ van Boef. Daarvoor stond ‘Shape Of You’ tien weken bovenaan de Single Top 100. Met een elfde week aan kop behoort ‘Shape Of You’ nu tot de lijst met de elf grootste #1-hits allertijden, die met vijftien weken nog steeds wordt aangevoerd door ‘Que Si Que No’ van Jody Bernal. De kans dat ‘Shape Of You’ dat aantal nog gaat evenaren, achten wij echter zeer klein.

Naast ‘Shape Of You’ staat Ed Sheeran met nog tien andere nummers genoteerd:
#17 (18) Galway Girl, komende week zowel Top Song op Radio 2 als Alarmschijf op 538
#21 (20) Castle On The Hill
#45 (49) Perfect
#46 (47) Happier
#69 (68) Dive
#74 (74) What Do I Know?
#79 (76) New Man
#80 (75) How Would You Feel (Paean)
#84 (82) Barcelona
#86 (85) Supermarkt Flowers

hegemonie doorbroken

Bij ons stijgt ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran terug naar de eerste plaats en zet zijn zegetocht voort. In de Britse hitparade echter, is Sheeran zijn eerste plaats, na dertien weken (daar kennen ze geen Boef), wel kwijt. ‘Sign Of The Times’ van Harry Styles is daar de nieuwe lijstaanvoerder. Het verschil tussen beide nummers is meer dan 3.000 exemplaren.

En als we het nu toch over de Britse hitparade hebben. Daar voert Ed Sheeran ook voor de helft de hitlijsten aan. Zijn album ÷ (Divide) blijft voor de zesde week de bovenste beste. Net als in onze albumlijst scoren the Chainsmokers met Memories… Do Not Open de hoogste eerste weeks op een derde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten