maandag 5 juni 2017

dist Katy Perry Taylor Swift?

#82 Katy Perry feat. Nicki Minaj: Swish Swish

‘Swish Swish’ feat. Nicki Minaj, afgelopen week de 3FM Megahit, is na ‘Chained to the Rhythm’ feat. Skip Marley (#14 in maart) en ‘Bon Appétit’ feat. Migos (#41 in mei) de derde hitsingle dit jaar voor Katy Perry.

Alle drie nummers staan deze week genoteerd en zijn afkomstig van haar vijfde album Witness dat aanstaande vrijdag, 9 juni, uitkomt. De gelijknamige tour start op 7 september in de Amerikaanse staat Ohio en brengt de 32-jarige Perry op 28 mei 2018 (dus nog even geduld) naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

sample van een sample …

Swish Swish’, de 24e notering voor Katy Perry, is niet geheel een eigen nummer. Het nummer bevat een sample van ‘Star 69’ van Fatboy Slim (#85 in 2001). Maar ook Norman Cook, echte naam van Fatboy Slim, had het niet helemaal van zichzelf, maar van Roland Clark en zijn nummer ‘I Get Deep’ uit 2000.

dingetje?

Sinds het nummer ‘Bad Blood’ van Taylor Swift uit 2014, schijnt er een dingetje te zijn tussen haar en Katy Perry. In ‘Bad Blood’, dat gaat over het verliezen van een vriendschap, zingt Taylor over een vrouwelijke muzikant die tijdens één van haar tournees, haar mensen probeerde te ronselen en zo de tour te saboteren. Hoewel Taylor nooit heeft gezegd om wie het ging, is het voor Perry duidelijk dat het om haar ging.
En dus wat doen twee volwassen mensen? Die vechten hun verschillen uit in een liedje. Volgens Perry is ‘Swiss Swiss’ een anti pestlied en ja, ‘er is een dingetje tussen mij en Taylor. Maar aangezien zij is begonnen, moet zij het ook maar oplossen’. Lekker puh! Ook Nicki Minaj schijnt ‘Swish Swish’ te gebruiken om een dingetje met rapster Remy Ma uit te vechten.

herdenkingsconcert

Afgelopen zondag was Katy Perry één van de vrienden van Ariana Grande tijdens het ‘One Love Manchester’ concert. Dit concert, ter nagedachtenis aan de 22 doden na het concert van Grande twee weken geleden, werd live uitgezonden door zo’n 50 tv-stations, waaronder NPO 3. Morgenavond, dinsdag 6 juni, zendt 3FM het concert nogmaals uit. Perry zong die avond de nummers ‘Part Of Me’’ en ‘Roar’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten