vrijdag 9 juni 2017

Hitflits: Lil’ Kleine houdt Roger Waters ver van de eerste plaats en Sgt. Pepper twee keer genoteerd

Met Is This The Life We Really Want? ging hij voor zijn derde #1-notering. Maar uiteindelijk moet de Britse muzikant Roger Waters genoegen nemen met een tweede plaats voor zijn vijfde studioalbum. Daarmee komt het aantal top 10-noteringen voor de voormalige bassist en zanger van Pink Floyd, op drie
The Pros And Cons Of Hitch Hiking (in 1984) en Amused To Death (in 1992), blijven nu zijn enige twee #1-albums. Overigens scoort Waters toch een #1-notering deze week, want Is This The Life We Really Want? is de nieuwe #1 in de Vinyl 33.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: Alleen (tweede week op #1)
2. EW  Roger Waters: Is This The Life We Really Want? (op bijna 43%)
3. EW  Jannes: Gevoel Van Samen Zijn
4. (2)   the Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
5. (3)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)

Beatles twee keer genoteerd of toch niet

Vorige week ging het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van the Beatles op herhaling op de tweede plaats. Ter gelegenheid van het album dat 50 jaar geleden verscheen, is er een speciale jubileumeditie van verschenen.

De Nederlandse groep the Analogues heeft de nummers van het album van the Beatles natuurgetrouw nagespeeld én wat the Beatles nalieten, live gespeeld!
Het album van the Analogues komt binnen op de negende plaats. Daarmee staan er dus twee albums met exact dezelfde titel in de top 10 van de Album Top 100. Dat op zich is al bijzonder, maar wat het ook nog uniek maakt, is dat het om exact dezelfde nummers gaat. En dat is nog nooit eerder voorgekomen! De cover en het origineel, beide in dezelfde week.

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#7 U2: The Joshua Tree – 30th Anniversary Edition
#11 Dua Lipa: Dua Lipa        
#12 Alt-J: Relaxer
#15 Halsey: Hopeless Fountain Kingdom
#42 Stichting Opwekking: Opwekkingsliederen 41
#43 Dan Auerbach: Waiting On A Song
#45 All Time Low: Last Young Renegade
#73 Donnie: Bfmijt

SINGLES

Wat Lil’ Kleine vorig jaar niet lukte, langer dan één week gelijktijdig met een single (‘Niet Omdat Het Moet’ feat. Ronnie Flex) en een album (WOP!) op #1 staan, lukt hem dit jaar wel. Zijn album Alleen voert voor de tweede week de Album Top 100 aan en de single ‘Krantenwijk’ feat. Boef blijft de bovenste beste in de Single Top 100. Daarnaast houden de andere tien tracks van Alleen een notering in de singlelijst.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk (tweede week op #1)
2. (2)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (op bijna 11%)
3. (5)   SBMG: 4x Duurder (incl. de remx)
4. (3)   Lil’ Kleine: Alleen
5. (4)   Ronnie Flex feat. Boef: Comedy Again

Geen nieuwelingen bij de bovenste tien, dus gaan we snel over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#54 Major Lazer feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo - Know No Better
#73 Axwell Λ Ingrosso - More Than You Know
#83 Maan: Jij Bent De Liefde
#94 Fifth Harmony feat. Gucci Mane: Down

Vorig weekend vond in Landgraaf de 48e editie plaats van .Pinkpop, het oudste popfestival op het Europese vaste land. Een aantal van de 56 acts die daar optraden over de drie dagen van het festival, hebben (enig) voordeel van hun optreden, waaronder albums van Justin Bieber, Chef’Special, Kings of Leon en My Baby en singles van Anne-Marie en Rag ‘n’Bone Man. Een compleet overzicht, mét dagstanden, kun je in de loop van dit weekend tegemoet zien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten