zondag 17 september 2017

Dua Lipa maakt vanaf nu de dienst uit

#1 Dua Lipa: New Rules
     *** eerste week op #1 ***

We hadden het vorige week min of meer al aangekondigd, maar nu is het officieel. ‘New Rules’ van Dua Lipa is de nieuwe #1 in de Single Top 100. Na ‘Scared To Be Lonely’ met Martin Garrix, dat begin dit jaar twee weken op de derde plaats stond, is ‘New Rules’ haar grootste hit. Na een eerste plaats in de Ierse, Israëlische en Britse hitparade, is Nederland het  vierde Europese land waar ‘New Rules’ de eerste plaats haalt.

vrouwen weer aan de macht

Na de hegemonie van J. Balvin & Willy William, Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber, Lil Kleine feat. Boef, Ed Sheeran en nog een keer Boef, staat er sinds negen maanden weer een vrouw op de eerste plaats van de Single Top 100.
De voorlaatste zangeres die dat in haar eentje lukte, was Mariah Carey met ‘All I Want For Christmas Is You’, dat op oudjaar 2016 naar de eerste plaats steeg en de week daarop ook was verdwenen. Als we deze kersthit even buiten beschouwing laten, is de voorlaatste #1-hit van een zangeres die dat in haar eentje presteerde, Adele met ‘Hello’, in oktober 2015.

naar Nederland

Op 5 november komt Dua Lipa voor een concert naar de Afas Live in Amsterdam. De kans dat ‘New Rules’ dan nog op de eerste plaats staat, achten wij zeer klein. Tegen die tijd komt ze vast wel met een nieuwe single. ‘New Rules’ is afkomstig van haar debuutalbum, dat in de vijftiende week naar de 34e plaats zakt. Hoogste plaats tot nu toe: een elfde plek op 10 juni, de week van binnenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten