zondag 17 september 2017

Sam Smith had bijna het bijltje er bij neergegooid

#13 Sam Smith: Too Good At Goodbyes
      *** hoogste eerste weeks ***

Na ‘Writing’s On The Wall’ (#32 in 2015), bleef het stil rond de Britse zanger Sam Smith. De zanger die in ons land twee top 3-hits scoorde: ‘Stay With Me’ en ‘I’m Not The Only One’, beide in 2014. Zoals veel muzikanten, overviel ook Smith het plotselinge succes, en dacht hij bijna aan stoppen.

Twaalf miljoen verkochte albums, vier Grammy Awards én een Oscar. Het klinkt allemaal heel mooi, want dat is toch waar je als artiest van droomt. Maar voor Sam Smith was het allemaal een beetje teveel van het goede en laste hij na de Oscaruitreiking een rustpauze in.

Tot overmaat van ramp ging zijn relatie ook nog uit, waardoor hij begon te drinken, veel uitging en slecht voor zichzelf zorgde. Twee maanden lang kreeg hij geen letter op papier. Dankzij zijn team, dat hem zo’n beetje de studio insloeg, pakte Sam Smith de draad weer op. Het resultaat kunnen we eind dit jaar horen, wanneer zijn tweede album verschijnt. Als voorproefje daarop kwam vorige week de single ‘Too Good At Goodbyes’ uit, dat deze week de hoogste eerste weeks is op de dertiende plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten