vrijdag 6 oktober 2017

Hitflits: Lil’ Kleine houdt album David Gilmour van eerste plaats; eerste #1 voor Sevn Alias

Het zag er deze week echt even naar uit dat David Gilmour voor de eerste keer een #1-album zou scoren. Zijn album Live At Pompeï stond tot vandaag op de eerste plaats van de voorlopige Album Top 100. Maar op de laatste dag gaat die eerste plaats aan hem voorbij, waardoor Gilmour opnieuw, na Rattle That Lock in 2005, genoegen moet nemen met een tweede plek.

Dankzij streams is het opnieuw Lil’ Kleine die met zijn album Alleen de eerste plaats pakt, in totaal voor de twaalfde week. Als Nederlandstalig album staat Alleen nu op gelijke hoogte met ’n Ons Geluk van Frans Bauer uit 2003. Nu rest nog maar één album: Hard Works Pays Off 2 van Broederliefde, dat vorig jaar veertien weken op de eerste plaats stond.
Nog even terug naar het album van David Gilmour. Live At Pompeï is opgenomen op 7 en 8 juli 2016 in het legendarische Pompeï Amphitheater, hetzelfde theater waar Gilmour in 1971 stond, toen samen met zijn maatjes van Pink Floyd. De DVD daarvan bereikte in 2003 de vierde plaats. De DVD van David Gilmour komt binnen op de eerste plaats in de DVD Muziek Top 30.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Lil’ Kleine: Alleen  (twaalfde week op #1)
2. EW  David Gilmour: Live At Pompeï (op bijna 12%)
3. (3)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng! (38)
4. (1)   Nick & Simon: Aangenaam
5. (4)   Ed Sheeran: ÷ (divide)

Doen we nog even een rondje langs de andere eerste weeks noteringen
#6 Oscar & the Wolf: Infinity
#10 Demi Lovato: Tell Me You Love Me
#11 Miley Cyrus: Younger Now
#15 Benny Andersson: Piano
#16 Valsbezig: VBAlert
#17 the Rolling Stones: From The Vault – Sticky Fingers Live At The Fonda Theatre 2015
#22 Shania Twain: Now (#1 in de Britse albumlijst)
#30 Michael Jackson: Scream
#39 JW Roy & The Royal Family: Room Full Of Strangers
#48 Pearl Jam: Let’s Play Two – Live At Wrigley Field
#52 Chris Rea: Road Songs For Lovers
#76 David Bowie: A New Career In A New Town (1977-1982)
#89 Robin Schulz: Uncovered
#91 David Crosby: Sky Trails

SINGLES

Vorige week sneed Josylvio met ‘Ride Or Die’ op het laatst de pas af van ‘Rockstar’ door Post Malone feat. 21 Savage. Deze week raakt Josylvio zijn eerste plaats alweer kwijt, maar niet aan Post Malone feat. 21 Savage. Opnieuw moeten de Amerikaanse rappers Nederlandse rappers voor laten gaan, want de nieuwe #1 is ‘Patsergedrag’ van Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef. Voor Kleine en Boef is het hun derde #1-notering, voor Sevn Alias zijn eerste.
Volgende week pakt Sevn Alias waarschijnlijk ook de eerste plaats in de Album Top 100 met zijn vandaag verschenen album Picasso. Tenminste als Jonna Fraser met zijn EP Blessed 2 die niet voor hem wegkaapt. Aanvulling: het is nog niet bekend wanneer het album van Jonna Fraser wordt uitgebracht.

SINGLE TOP 5

1. EW  Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag
2. (1)   Josylvio: Ride Or Die (op ruim 36%)
3. (2)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar
4. (4)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente
5. (3)   Dua Lipa: New Rules

Met ‘Bad Things’ samen met Machine Kelly, kwam Camila Cabello het dichtst bij een top 10 notering. In 2015 bereikte het nummer de vijftiende plaats. Met ‘Havana’ feat. Young Thug stijgt ze deze week van de twaalfde naar de tiende plaats en verdient daarmee haar eerste top 10-noterng. Young Thug ook overigens.

Tot slot volgen nog de andere eerste weeks noteringen:
#23 F1rstman & Josylvio & Lijpe feat. Bollebof: Money Money
#39 Keizer feat. Supergaande: Wat Nog Meer?
#55 Jonna Fraser feat. Chivv: Global
#59 Kygo feat. Justin Jesso: Stargazing
#66 Marco Borsato: Thuis
#80 Macklemore feat. Kesha: Good Old Days
#83 DJ Snake feat. Lauv: A Different Way

Het wordt een herfstachtig weekend, maar binnen is het lekker behaaglijk. De ideale omgeving om aan een nieuwe Megaman te werken. Later dit weekend lees je daarvan het resultaat.

2 opmerkingen:

  1. Vierde nummer één voor Lil Kleine; Drank & Drugs, Niet omdat het moet, Krantenwijk en nu Patsergedrag. En op 06/10/2017 is geen rélease; Blessed Ep 2 van Jonna Fraser. mvg Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.

    BeantwoordenVerwijderen