zondag 3 december 2017

Albumflitsen bij week 48 - 2 december 2017

In de Hitflits van afgelopen vrijdag kun je alles nog eens nalezen over de zestiende #1-notering van Kinderen voor Kinderen. Over de nieuwe noteringen lees je in deze Albumflitsen meer.

#4 Jannes: Live In Gelredome 15 Jaar
Zijn tienjarig artiestenjubileum vierde zanger Jannes Wolters in 2012 nog in de Rotterdamse Ahoy. Die is echter te klein voor alle fans die er sindsdien zijn bijgekomen en dus vierde Jannes zijn vijftienjarig artiestenjubileum op 7 oktober in het GelreDome in Arnhem. Daarvan is het dubbelalbum Live In Gelredome 15 Jaar het resultaat. Over 5 jaar de Kuip Jannes?

#9 Vreemde Kostgangers: Nachtwerk
Precies negen maanden na het album Vreemde Kostgangers (#1 in maart) brengen George Kooymans, Hennie Vrienten en Boudewijn de Groot een nieuw album uit, Nachtwerk.

haast en plezier

Normaal gesproken nemen artiesten meer tijd tussen twee albums, maar nu was er haast geboden. Met 69 jaar (Vrienten en Kooymans) en 73 (de Groot), zijn de drie muzikanten niet de jongste meer en kun je geen jaren wachten met een volgend album.
Maar wat vooral telde voor de drie, was dat ze het ontzettend leuk hebben met elkaar. Bovendien bleek de Groot uiterst productief. Om de dag stuurde hij een nieuwe tekst, waarmee de anderen aan de slag gingen. Nummers die de Groot grotendeels s’nachts schreef en dat verklaart ook de titel van het album, Nachtwerk. In februari start de tweede theatertournee van de Vreemde Kostgangers.

#21 Noel Gallagher’s High Flying Birds: Who Built The Moon?
In de Britse albumlijst scoort Noel Gallager met dit album een hattrick. Het is het deerde album dat hij maakte met zijn High Flying Birds en het derde dat de eerste plaats bereikt. Met de zeven #1-studioalbums van Oasis, staat zijn totaal op tien.

#29 Björk: Utopia
Utopia is het negende studioalbum van de IJslandse zangeres Björk. Het album werd geproduceerd door Arca uit Venezuela. Op het album gaat Björk op zoek naar haar utopia, haar ideale samenleving.

welke utopia?

En over ideale samenleving gesproken, die is er, ondanks het dagelijkse programma Utopia op SBS6 nog steeds niet. Al sinds 31 december 2013 probeert een wisselende groep van vijftien mensen het ideaal in stand te houden.

Dat kunnen ze nog tot 1 juni 2018, want daarna trekt SBS6 de stekker er uit. Niet vanwege het lage aantal kijkers (zo’n 600.000 per dag), omdat (en je gelooft het niet) het huurcontract voor het terrein in Laren, met de provincie Noord-Holland, afloopt! De bewoners zijn in alle staten, en kondigen acties aan (..). Van de start op 31 december 2013 is geen enkele Utopiaan meer over. Als het programma op 1 juni 2018 stopt, zijn er 1149 afleveringen van uitgezonden.

#53 Sam J’Taime: Niet Van Paris
In maart won de Nederlandse rapper Sam J’Taime het achtste seizoen van de rapperseditie van FunX Talent. Op de acht tracks van de EP Niet Van Paris werkt hij samen met Heft, Josylvio en Adje.

#56 Jayboogz: Disappear
Het kan verkeren. Nog maar voor kort was rapper Jayboogz (19) meer bezig met zijn voetbalcarrière dan een carrière als rapper. Hij speelde onder meer in het jeugdelftal van Almere City, NEC en FC Utrecht. Maar sinds 2016 stort hij zich volledig op het rappen, De reden: door een gebrek aan discipline was het voetbal niet echt zijn ding. Daarnaast voelde hij zich onzeker.
Disappear, de titel van zijn debuut EP, is een verwijzing naar zijn tijd in Londen. Om zijn leven weer op orde te krijgen, is hij daar een poosje onder de radar geweest. Dat was nog in zijn voetbaltijd tussen twee clubs in. Op de tien nummers van Disappear wordt hij bijgestaan door Kevin, Hef, Frsh, BKO, Zefanio en Giefa Sparkle.

#72 Andrë Rieu and his Johann Strauss Orchestra: Amore
In de Britse albumlijst wordt Amore van Andrë Rieu and his Johann Strauss Orchestra hoger gewaardeerd dan bij ons, want daar komt het binnen op de zevende plaats.

#77 Alain Clark: Bad Therapy
Aan Bad Therapy, zijn vijfde Engelstalige album, heeft zanger Alain Clark zo’n 2,5 jaar gewerkt. In Los Angeles schreef hij vier nummers met andere tekstschrijvers. Voor het eerst heeft hij de controle uit handen gegeven aan anderen. Dat kostte moeite, maar hij heeft daar veel van geleerd en is blij dat hij dit heeft gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten