zondag 24 juni 2018

Beyoncé verrast voor de derde keer met album

#81 the Carters: Apeshit

En toen was er ineens op zaterdagavond het album Everything Is Love van the Carters, Beyoncé en haar man Jay-Z. Aanvankelijk was het album alleen beschikbaar op Tidal, het  streamplatform van Jay-Z. Maar sinds maandag, 18 juni, staat het album ook op de verschillende stream en download platforms. Voor Spotify geldt dat het album tot 2 juli alleen beschikbaar is voor abonnementhouders.

Op basis van twee dagen pakte Everything Is Love woensdag in de voorlopige Album Top 100 al een vijfde plaats met een relatief percentage van bijna 52%. Afgelopen dinsdag en woensdag gaven the Carters twee, niet uitverkochte, concerten in de Johan Cruijff Arena. Die hebben er uiteindelijk aan meegewerkt dat het album binnenkomt op vierde plaats van de Album Top 100. Of er meer inzit, weten we vrijdag.
Slechts één van de negen nummers op het album, krijgt deze week een notering. Dat is ‘Apeshit’, mede geschreven door Pharrell Williams, die het nummer ook produceerde. Rappers Quavo en Offset van Migos leverden tekstbijdragen en zijn ook te horen. ‘ApeShit’ bevat een sample van ‘Faneto’ door Chief Keef uit 2014.

verrassing!

Het is niet de eerste keer dat Beyoncé zonder vooraankondiging een album uitbrengt. In december 2013 kwam ze met Beyoncé en in april 2016 met Lemonade. Beide albums haalden de eerste plaats en waren na hun digitale release, ook fysiek verkrijgbaar. Of het negen nummers tellende Everything Is Love ook op cd wordt uitgebracht, is onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten