zondag 24 juni 2018

Boef gaat internationaal

#35 L’Algérino feat. Boef: Hola

Lange tijd heeft Boef gewacht met het opnemen van een nummer met een buitenlandse artiest, maar in L’Algérino vond hij de juiste man. L’Algérino (= Samir Djoghlal, geboren op 2 mei 1981 in Marseille) is net als Boef van Algerijnse afkomst. Samen namen ze het nummer ‘Hola’ op, want het moet natuurlijk ook kunnen verkopen buiten Nederland. Vanuit Boef kunnen we begrijpen dat hij ook buiten Nederland succes wil,  maar waarom doet L’Algérino mee?
L’Algérino: “Ik ben heel erg geïnspireerd door Nederlandse muziek. Als we weg zijn uit Frankrijk, dan komt de inspiratie. Ik hou van de vibes van Boef, Sevn Alias en Bollebof. Dat wil ik naar Marseille brengen.” En dus dook hij in november de studio in met Boef, die hij al kende van ‘Habiba’ (#1 in 2017), wat een goede vibe heeft, en namen ze ‘Hola’ op.

Nadat L’Algérino zijn bachelersopleiding had afgerond, had hij de keuze voor een carrière als ingenieur of wiskunde leraar. Aan muzikant had hij nooit gedacht.

Bij toeval werd hij ontdekt door rapper Akhenaton van de Franse hiphopband IAM in Marseille en dat heeft hem geen windeieren opgeleverd. Zeven albums bracht hij uit in Frankrijk. De videoclip van ‘Les Menottes (Tching Tchang Tchong)’ is meer dan 360 miljoen keer aangeklikt. Het nummer stond op de tweede plaats van de DiXte 1000 van FunX, dus dat zegt wel wat over zijn populariteit hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten