zondag 24 juni 2018

Ali B steunt Marokkaans voetbalelftal

#42 Ali B, Cheb Rayan & R3hab feat. Numidia: Dana

Morgen, maandag 25 juni 2018, speelt het Marokkaanse voetbalelftal tegen Spanje. Dat is echter voor de vorm, want na de wedstrijden tegen Iran en Portugal (beide verloren met 1 punt), is het afgelopen voor Marokko, dat sinds twintig jaar weer meedeed aan het WK voetbal.

Een week geleden had het elftal en veel bekende Nederlandse Marokkanen er nog alle vertrouwen in. Ali Bouali, geboren in Zaanstad, maar van Marokkaanse afkomst, zag er zelfs wel een hit in. En dus mobiliseerde hij rapper/producer R3rab en zangeres Numidia voor een lied.

Ali B koos voor ‘DanaDana’ van de Marokkaanse zanger Cheb Rayan en Rina uit 2006 en kortte de titel in tot ‘Dana’ . De nieuwe versie is volledig in het Marokkaans gezongen en voor de clip waren Wesley Sneijder en Louis van Gaal bereid enige Marokkaanse shouts te roepen.
Met ‘Dana’ treedt voor het eerst de Venlose Numidia El Morabet, ook van Marokkaanse afkomst, naar buiten. In 2015 deed ze mee aan the Voice Kids, redde  het tot de finale, die gewonnen werd door Lucas van Roekel.

‘Dana’ van Ali B, Cheb Rayan & R3hab feat. Numidia is na ‘Live It Up’ van Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi (op #92), de tweede WK-hit dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten