maandag 27 augustus 2007

Bearforce 1: wereldhit voor behaarde homo’s

Bearforce 1: Bearforce 1 (58)

Moeders, hou je zonen binnen, want Bearforce 1 komt eraan! De Nederlandse band is al een immense hit op internet. De videoclip van de debuutsingle van de groep, die bestaat uit vier potige homo’s, was op YouTube binnen twee dagen meer dan 200.000 keer bekeken; de teller staat momenteel al op ruim een half miljoen. Dat is vooral te danken aan lyrische berichten die het populaire Amerikaanse showbizzblog PerezHilton.com aan de groep heeft gewijd. Die site trekt dagelijks miljoenen bezoekers. De webmaster van de site staat bekend om zijn voorliefde voor obscure Europese bands. Eerder maakte hij onder meer de Britse artiesten Mika en Amy Winehouse bekend bij het Amerikaanse publiek.

Bearforce 1 bestaat uit drie Nederlandse mannen en een Ier. De vier leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in New York. De naam van de groep verwijst naar het fysiek van de mannen: in homokringen staan stoere, harige mannen bekend als ‘beren’. Naar eigen zeggen is de groep de eerste ‘berenband’ ter wereld.

De debuutsingle van het gezelschap, die werd gelanceerd tijdens de Amsterdamse Gay Pride, bevat samples van artiesten als Donna Summer en Dead or Alive. In de clip die op YouTube te zien is, rollebollen de vier mannen over het strand van Barcelona en plonzen ze verleidelijk in een zwembad.

Initiatiefnemer van het project is de Nederlandse reclamemaker Nick Rood van Reclamebureau C+R. Rood: “We hadden het idee, dat het na alle boys en babes tijd werd voor ‘s werelds eerste ‘bears’-groepje. Per toeval ontmoette ik een van de Bears, hij zong af en toe wat met vrienden. Ik heb ze op mijn kantoor uitgenodigd en wat bleek: ze zijn echt waanzinnig goed! Ter plekke besloten we iets samen te gaan doen. Wat begon als een grap aan een barretje op Ibiza, is inmiddels al een wereldact!” En inderdaad: de aanvragen voor optredens van de Bears stapelen zich op en de heren kunnen onder andere naar Los Angeles, Keulen, Miami en Amsterdam.

1 opmerking:

  1. Zaterdag 3 nov. komt deze wereldhit naar La Vida te Tilburg tijdens een Dance Classix Special

    BeantwoordenVerwijderen