maandag 24 september 2007

Gym class heroes gaan uit de kleren

Gym class heroes: Clothes off! (75)

De Gym class heroes zijn terug met hun tweede hit dit jaar. Ze moesten tien jaar wachten op hun eerste hit ‘Cupid’s chokehold’, maar de tweede laat gelukkig wat korter op zich wachten: daarvoor hoefden ze slechts drie maanden geduld te hebben. De heren zijn afkomstig uit Geneva, New York; . Travis 'Schleprok' McCoy (zang), Matt McGinley (drums), Milo Bonacci (gitaar) en Ryan Geise (bas) richtten de band op in 1997. Eind 2004 worden Bonacci en Geise vervangen door Disashi Lumumba-Kasongo (gitaar) en Eric Roberts (bas) en in die formatie spelen ze nog altijd samen. Eerder dit jaar braken ze, na vier albums in eigen beheer, pas door met hun vijfde plaat.

Het origineel van ‘Clothes off!’ stamt uit 1986 en is van Jermaine Stewart, de ex-zanger van de groep Shalamar. Hij bereikte er destijds een dertiende plek mee. Vorig jaar nog leverde een coverversie het damesgroepje Clea (drie Britse deelneemsters aan Popstars – the rivals) een 58e positie op. Met Jermaine Stewart is het helaas minder gelukkig afgelopen; hij stierf tien jaar geleden op 49-jarige leeftijd aan kanker.

‘Clothes off!’ gebruikt dus net als hun debuuthit een sample uit een bekend nummer. In ‘Cupid’s chokehold’ (#29 in april) was dat ‘Breakfast in America’ van Supertramp. Op de nieuwe single is, net als op de voorganger, Patrick Stump van Falloutboy te horen. In tegenstelling tot de vorige keer, krijgt hij er nu echter geen eigen credit voor.

Voor ‘Clothes off’ ligt concurrentie op de loer: de Britse zanger Lil’ Chris, in 2006 deelnemer aan de Britse tv-talentenjacht ‘Gene Simmons’ Rock school’, heeft van ‘We don’t have to take our clothes off’ een eigen coverversie uitgebracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten