maandag 24 september 2007

Kus als coach voor kindertalenten

Kus: 4 meiden (15) *** hoogste eersteweeks ***

De ‘4 meiden’ van Kus scoren deze week de hoogste binnenkomer. En dat is hun niet vreemd, want van hun negen vorige hits, waaronder acht top 10-hits, waren er zeven die ook de hoogste eersteweeks waren in de week van binnenkomst.

‘4 meiden’ is de tiende notering voor Meike Hurts (9 april 1981), Anouk van Schie (4 januari 1982), Monique de Waal (20 november 1982) en Fleur Minjon (30 juli 1986). De groep kwam tot stand na een aantal audities. De doelgroep is vooral jonge meisjes, maar volgens Fleur maken ze niet alleen muziek voor jonge kinderen. ‘Ouders moeten het ook leuk vinden. Laatst bij een optreden was een moeder zo hard aan het meezingen dat haar dochter haar tot de orde riep’.

Kus gegroeid

Maar kleine meisjes worden groot, dus ook de doelgroep. En dat geldt ook voor de meiden van Kus zelf. Doordat ze zoveel tijd met elkaar doorbrengen, zijn ze ‘elkaars gezin geworden’, en zien elkaar meer als hun eigen familie en vrienden. “‘4 meiden’ gaat dan ook over vier vriendinnen, over ons eigenlijk”, zegt Monique. Het nummer is de voorloper van ‘Kus voor jou’, hun nieuwste cd die op 28 september wordt uitgebracht. Zelf zijn ze daar erg tevreden over. Monique: ‘We draaien hem zelf in de auto. Het album is stoer, vrolijk en hip”. En Fleur vult aan: “Op de eerdere cd’s zochten we nog een beetje onze eigen stijl, vandaar dat er ook covers op stonden. Meike en ik hebben ook ieder zelf een nummer geschreven voor deze cd. Je merkt en hoort dat wij gegroeid zijn”.

Kus als coach

Vanaf 8 oktober zijn de vier meiden te zien als muzikale coach voor deelnemers aan het Nickelodeon-programma ‘Superster - The battle’, een soort Idols voor kinderen. Mieke: “Wij begeleiden de deelnemers en geven ze tips om zo goed mogelijk op te treden”. In het programma voor Nederlandse en Belgische kinderen nemen iedere aflevering twee deelnemers het tegen elkaar op in een ‘battle’. De Megaman vraagt zich af er ook kinderen tussen zullen zitten die Kus als idool hebben?

Kus het theater in

Begin november gaan de meiden weer het theater in voor de voorstelling ‘Kus voor jou’. Het wordt avontuurlijker dan de vorige editie. Anouk: “We hebben allemaal een aantal acteerlessen gehad. De eerste show was ook meer om ons voor te stellen. Het publiek kent ons nu wel, dus we kunnen meer verhaalelementen erin stoppen. Zo komt er bijvoorbeeld meer aandacht voor het decor en wisselen we vaker van kleding. We zijn nu veel meer op elkaar ingespeeld. We kennen elkaar beter en groeien heel sterk naar elkaar toe. We maken met z’n vieren heel veel mee. Het is lastig dat met buitenstaanders te delen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten