maandag 24 september 2007

Xyp scoort met Jungleboek-hit

Xyp: Wanna be like you (67)

Ter ere van de veertigste verjaardag van Disney’s animatiefilm ‘Jungle book’ verschijnt er komende maand een speciale editie op dvd, met uniek bonusmateriaal. ‘Jungle book’ is de laatste animatiefilm waaraan Walt Disney zelf, die in 1966 overleed, nog heeft meegewerkt. Op de Nederlandse versie van de dvd-set staat het nummer ‘Wanna be like you’ van Xyp, waarmee het zestal hun vierde hit scoort, na ‘Body to body’ (#2), ‘Confessions’ (#3) en ‘Breathe in time’ (#55) eerder dit jaar.

Maar niet alleen lenen de Nederlanders Christon Kloosterboor (Zwolle, 22 september 1982), Bart Voncken (Landgraaf, 14 februari 1984), Iris van Kempen (22 augustus 1986) en de Britten Tesni Jones (Colwyn bay , 14 februari 1985), Emma Winterbourne (Reading, 13 juli 1986) en Craig Cavanagh (Glasgow, 12 november 1985) hun liedje voor de dvd. In de herfstvakantie zullen ze optreden tijdens het ‘GaiaPark’s Jungle book festival’, dat plaatsvindt in GaiaPark Kerkrade Zoo, in Zuid-Limburg. Daar kun je dan ook avonturen beleven met Mowgli en zijn dikke vriend Baloe de Beer, de jungle jingle jive leren met Koning Louie’s vrienden en van heel dichtbij kennismaken met de gessslepen Kaa de slang. Kijk op www.junglebookgaiapark.com voor alle informatie.

Welk Jungle book?

The Jungle book is een verzameling verhalen uit 1894 van Rudyard Kipling, die eerder waren verschenen in tijdschriften. Het bekendst zijn de drie verhalen over het mensenkind Mowgli dat in de jungle in India wordt opgevoed door wolven. In 1895 verscheen ‘The second jungle book’ met wederom vijf verhalen over Mowgli. De eerste ‘Jungle book’-film verscheen in 1942 onder regie van Zoltán Korda. In 1967 maakte Disney de animatiefilm zoals we die nog kennen. De muziek is gecomponeerd door George Bruns ‘I wanna be like you’ is van Robert en Richard Sherman. In de film wordt het nummer vertolkt door King Louie en Baloo, en gezongen door Louis Prima.

Kijk hier voor de versie van Louis Prima.

Kijk hier voor de videoclip van Xyp.

nieuwe versie van ‘The jungle book’

Bioscoopconcern Pathé en de Britse omroep BBC gaan een nieuwe film maken gebaseerd op Rudyard Kipling’s ‘The jungle book’. John Downner regisseert de film. Hij heeft al veel natuurdocumentaires gemaakt voor de BBC, waaronder ‘Pride’, een documentaire over leeuwen, die in 2004 werd genomineerd voor een Emmy award. De film zal worden geschoten in het Ranthambore tiger-reservaat in India. Daarnaast zullen ook in Groot-Brittannië opnamen plaatsvinden, gebruik makend van bluescreens. De film moet over twee jaar in de bioscopen draaien. Geschatte kosten: $50 miljoen.

1 opmerking:

  1. Ik vind dit nummer echt helemaal geweldig! Wordt er helemaal vrijliujk van!!!

    BeantwoordenVerwijderen