maandag 17 december 2007

Jeroen van der Boom scoort tweede #1-hit

Jeroen van der Boom: Één wereld (1)

En zo krijgt de Megaman toch nog z’n zin… Jeroen van der Boom scoort zijn tweede #1-hit van 2007 en ‘Één wereld’ is de negentiende #1-hit dit jaar en al de vijftiende uit Nederland, waarvan al weer de veertiende Nederlandstalige. Een ongelofelijke verbetering van het oude record, want dat werd, met negen #1-hits, twee jaar geleden gevestigd. Maar daarnaast evenaren we dit jaar met ‘Één wereld’ het hoogste aantal weken met Nederlandstalige hits op #1; we staan nu op 34 weken eigen taal op #1 en dat is net zoveel als vorig jaar. En we hebben dit jaar nog twee weken te gaan, dus dat record kan nog scherper gesteld worden…

Dankzij een aantal uitgekiende instore-optredens verslaat Jeroen van der Boom deze week Rihanna. De afgelopen week stond hij drie keer in de Free record shop voor een kort optreden en een handtekeningensessie. Alle singles die de fans die middag kochten, worden meegerekend bij de samenstelling van de Single Top 100 en dát geeft ‘m deze week de doorslag. In de Download Top 50 heeft Rihanna 40% voorsprong; de betaalde verkoop van de digitale versie van haar single ‘Don’t stop the music’ doet het dus een stuk beter dan die van ‘Één wereld’. In de platenzaken weet Van der Boom die achterstand ruimschoots te compenseren, want in totaal eindigt hij met een verkoopvoorsprong van 20% op Rihanna bovenaan.

‘Één wereld’ is, zoals gezegd, na ‘Jij bent zo’ de tweede #1-hit voor Jeroen van der Boom dit jaar. Hij staat daarin niet alleen: hij is al de vijfde die dit jaar twee charttoppers scoort. Eerder dit jaar gingen Gerard Joling (‘Maak me gek’ en ‘Blijf bij mij’), Jan Smit (‘Op weg naar geluk’ en ‘Dan volg je haar benen’), Guus Meeuwis (‘Tranen gelachen’ en ‘Proosten’) en André Hazes (‘Blijf bij mij’ en ‘Bedankt mijn vriend’) hem al voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten