maandag 31 maart 2008

Krezip neemt cover op

Krezip: Everybody’s gotta learn sometime (37)

In augustus 2007 werd Krezip benaderd om het nummer ‘Everybody’s gotta learn sometime’ van the Korgis uit 1980 (#11), op te nemen voor de film ‘Alles is liefde’. Het nummer belandde op de gelijknamige soundtrack en in februari is de clip opgenomen met Joram Lürsen, de regisseur van ‘Alles is liefde’. De film werd een succes (meer dan 1 miljoen bezoekers), en dus kon een dvd niet uitblijven. Ter ondersteuning daarvan is ‘Everybody’s gotta learn sometime’ van Krezip op single uitgebracht, dat niet staat op het Krezip-album ‘Plug it in’. Daarvan is op 29 februari een ‘special edition’ verschenen, waarop behalve dit nummer en een niet eerder uitgebracht nummer ook een aantal bonustracks staan, onder andere van het optreden tijdens het tienjarig bestaan in de Heineken Music Hall, in december. Voor diegenen die het ‘originele’ album in huis hebben (waaronder de Megaman): je kunt de speciale track gratis downloaden via het OpenDisc systeem. In september verschijnt een verzamelalbum met alle hits en vele extras.

Krezip is niet de eerste act die de hit van the Korgis opneemt. In 2004 stonden Zucchero & Vanessafeat. Haylie Ecker vijf weken genoteerd met als hoogste notering #90.

nominaties

De verschillende Award-shows komen er weer aan. Voor de eerste, de 3FM awards op 26 april, is Krezip zes keer genomineerd:
- Beste band
- Beste zangeres (Jacqueline Govaert)
- Beste artiest pop
- Beste single (All my life)
- Beste album (Plug it in)
- Beste live act
Sinds zaterdagavond kun je op www.3fm.nl je stem uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten