woensdag 2 april 2008

Midweek: Madonna zeker van #1, R.E.M. moet nog even geduld hebben

Hou je vast, Duffy mag nu al een toontje lager zingen met ‘Mercy’, want een andere zangeres neemt haar eerste plaats in. Die zangeres is Madonna. Zij zal samen met Justin Timberlake & Timbaland op #1 binnenknallen met ‘4 minutes (to save the world)’, en dat alleen dankzij de download die meer dan 1/3 verkoopt dan ‘Mercy’ van Duffy. La Ciccone scoort hiermee haar vijfde #1-hit, voor zowel Justin Timberlake als Timbaland is het hun eerste.

Nog meer 'vrouwengeweld' is er van van de volgende zangeressen. Met ‘Mr. rock & roll’ wil het (nog) niet echt lukken, maar ‘This is the life’ wordt de doorbraak voor Amy MacDonald. Het nummer, deze week de 3FM Megahit, verwachten we aanstaande vrijdag in de buurt van de top 10. Niet zo hoog, maar wel bij de bovenste 50, Colbie Caillat met ‘The little things’. Zo hoog als in Amerika, waar ze deze week haar achttiende #1-hit scoort, komt ze bij ons (nog) niet. Mariah Carey met ‘Touch my body’, die hiermee wel de lijn van frivole hits (en clips) voortzet.

Utah saints heeft hun dancehit ‘Something good’ uit 1992 opgepoetst en gaat er nu wel een hit mee scoren, getiteld ‘Something good 2008’. Ook Out of office heeft een remake gemaakt van een nummer. ‘Break of dawn’ uit 2007 krijgt met ‘Break of dawn 2008’ een nieuwe kans. En Hi-tack/de Klubbheads laten weer van zich horen als hun alter ego the Caramel club met ‘Jumbo jumbo’, gebaseerd op ‘All night long’ van Lionel Richie.

Op Nederlandstalig gebied verwachten we de volgende binnenkomers: Robert Leroy, die met ‘Jij leeft in mij’ kans maakt om ‘Zonder jou’, zijn grootste hit uit 2002 (destijds #34) te evenaren. Na Ramses Shaffy & Liesbeth List (‘Laat me/Vivre’) en Paul de Leeuw (‘Une belle histoire/Een mooi verhaal’) , is Alderliefste nu met Jack Poels in zee gegaan, en komt met ‘Vogelvrij/l’ Oiseau’. Boer Frans is verliefd op Miss Universe Kim Kötter. Wellicht dat hij haar kan imponeren met zijn single ‘Ik ben boer Frans’. En tenslotte gooit Leendert, voorheen actief in de musical en operette wereld, het met ‘Meer dan ooit’ over een andere, Nederlandstalige, boeg.

In de Album Top 100 woedt nog een harde strijd tussen Amy Winehouse met ‘Back to black’ en R.E.M. met ‘ Accelerate’. Momenteel in het voordeel van Amy, die dan voor de twaalfde week bovenaan zou komen te staan. Het zou wel leuk zijn voor R.E.M. als zij de strijd winnen, want het is alweer twaalf jaar geleden dat ze hun laatste #1-album scoorden in ons land met ‘New adventures in hi-fi’.

Dream theatre timmert al 23 jaar aan de weg, dus werd het wel eens tijd voor een verzamelalbum: ‘Greatest hits’. Snoop dogg gaat nog niet zo lang mee, en komt dan ook met een gewoon album: ‘Ego trippin’’.Sinds twee jaar is er weer nieuw werk van gitarist Joe Satriani met ‘Professor Satchafunkis and the musterion of the rock. Een hitsingle ontbreekt nog, maar het album ‘The odd couple’ vindt zijn weg nu al naar de liefhebbers van Gnarls barkley. En last but not least brengt Angela Groothuizen haar tweede Nederlandstalige cd uit. ‘Melk en honing’, waarmee ze volgens eigen zeggen de goede kant van het leven wil benadrukken.

Zal R.E.M. het uiteindelijk toch winnen van Amy Winehouse? En hoe hoog komt ‘This is the life’ van Amy MacDonald binnen? Deze en andere vragen over de nieuwkomers in de Single en Album Top 100 worden aanstaande vrijdag beantwoord in een nieuwe hitflits. Dan ben je weer helemaal bij!

2 opmerkingen:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
    Wat heb je hiervoor gebruikt?
    Ik heb de-megaman.blogspot.com gevonden via Google.

    Groetjes,
    Debby uit Haarlem

    BeantwoordenVerwijderen