zondag 13 april 2008

Armin van Buuren geeft feestje van 9 uur

Armin van Buuren & DJ Shah feat. Chris Jones: Going wrong (5) *** hoogste eersteweeks ***

De beste dj van de wereld! Zo mag Armin van Buuren (op Eerste Kerstdag 1976 geboren in Leiden) zich sinds vorig jaar officieus noemen, want toen verkozen de lezers van het Britse danceblad DJ Mag en de bezoekers van de site Armin tot de allerbeste. En zo’n titel wakkert de belangstelling rond Van Buuren flink aan, want zijn nieuwe single, ‘Going wrong’ (zijn vijftiende hit), is meteen zijn eerste top 10-hit! Drie jaar terug was plek #17 de hoogste notering die Armin ooit wist te bereiken, met ‘Serenity’. Deze week verbetert hij dat met ruim tien plaatsen en komt hij, als hoogste nieuwe, binnen op #5.

Armin doet het niet alleen: de Duitse DJ Shah (voluit: Roger Pierre Shah) en de Britse zanger Chris Jones begeleiden hem. De Nederlandse top-dj kwam een jaar of vijf geleden in contact met de Duitser. Armin draait al een aantal jaren lang elke zomer op de dinsdagavond op Ibiza in Amnesia op de ‘Armada night’. Tijdens een van die avonden wist DJ Shah Armin zijn cd te overhandigen met daarop zijn nieuwste producties. Armin stond versteld van de kwaliteit, onthield de naam van de maker en klom uiteindelijk in 2008 samen met hem achter de draaitafels en mengpanelen.

‘Going wrong’ is de voorloper van Van Buurens nieuwe album, ‘Imagine’, dat op 16 april in de winkels ligt. Op dat album staan nog meer vocale trancenummers; zo zijn ook de stemmen van Jacqueline Govaert (Krezip) en Sharol den Adel (Within temptation) te horen.

Komende zaterdag, de negentiende april, is Van Buuren de hoofdpersoon van zijn eigen feestje in de Jaarbeurs in Utrecht, ‘Armin only’. Negen uur lang gaat hij dan draaien; als gasten komen ook DJ Shah en Chris Jones langs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten