woensdag 16 april 2008

Midweek: Kane nog niet zeker van eerste plaats

Dat Duffy met ‘Mercy’ aanstaande vrijdag haar eerste plaats weer moet inleveren, is zeker. De vraag is alleen aan wie? Weliswaar prijkt ‘Shot of a gun’ van Kane bovenaan de voorlopige Single Top 100. Maar zoals je vorige week gemerkt hebt, kan dat vrijdag heel anders uitpakken! De directe bedreiging komt van de benefietsingle ‘Als je ooit nog eens terug kan’ van het gezelschap Ticket for Tibet. Van de fysieke single hoeft het nummer het (nog) niet te hebben, want dat is afgelopen maandag uitgebracht en telt nog maar twee verkoopdagen. De download is echter al een week uit en deze doet het stukken beter dan die van Kane. Ook Kraak & smaak lijkt profijt te trekken van de download van ‘Squeeze me’, want het zou wel eens hun eerste top 10-hit kunnen worden.

‘American girl’ van Estelle feat. Kanye West staat al vier weken op de eerste plaats van de Britse hitparade, en nu is het nummer ook bij ons uitgebracht. Deze week is het de Megahit op 3FM en verwachten we het zeker binnen bij de bovenste 50. Dat geldt ook voor de dancenummers van Hi_tack(‘Silence’), DJ Yorit.com (‘Open your mind’),Roy Gates (‘The world is spinning’) en Tiësto (‘Elements of life’). En met een beetje mazzel scoort ook Dries Roelvink weer een Top 50-hit met ‘Ik wil jou’. Mick Harren daarentegen, zal met ‘Zo verliefd op jou’ genoegen moeten nemen met een plekje in de onderste helft.

In de Album Top 100 ziet het er naar uit dat Amy Winehouse op #1 blijft staan met ‘Back to black’. Weliswaar probeert Jeroen van der Boom met zijn album ‘Jij bent zo’ haar wel te onttronen, maar dat zit er niet in, nog niet. In de ‘Konk-studio’ van de Britse formatie the Kinks namen the Kooks hun tweede album op. Dat is hun schijnbaar zo goed bevallen, dat ze het album daar naar genoemd hebben. Zij mogen rekenen op een top 10-notering. Dat valt nog maar te bezien voor Mariah Carey en ‘E=MC²’

Na het studioalbum ‘Snakes & arrows’ uit 2007, komt Rush nu met een live-versie van het album: ‘Snakes & arrows live’. Daarnaast maakt de Noorse band Madrugada haar opwachting met het gelijknamige album.

Waar dit allemaal op uitdraait? Als je dat wilt weten, kun je hier op vrijdag weer terecht voor de Hitflits, waarin we je bijpraten over de nieuwste Single & Album Top 100.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten