maandag 5 mei 2008

DJ Maurice kiest voor oude voetbalhit

DJ Maurice: Carnaval de Paris (47)

Vijf jaar geleden debuteerde DJ Maurice (= Maurice Huismans uit Bleiswijk) met zijn feestversie van ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer. Frans kwam #1, Maurice tot #7. Daarna volgden nog acht hits, waarvan zes met anderen. In oktober 2007 was het solo raak met ‘Mr. Vain’ (#63), een oud nummer van Culture beat. Ook ‘Carnaval de Paris’ is geen eigen nummer. Dario G. kwam er in 1998 mee tot #7, DJ Maurice staat nu veertig plaatsen lager. Het nummer van Dario G. werd destijds gebruikt voor het WK voetbal in Frankrijk.

kapers op de kust

Maurice over de keuze van ‘Carnival de Paris’: “Net na de release van ‘R.I.O.’ (van de Janeiro, #14 in december), kwam ik op het idee deze plaat eens uit het stof te halen want de originele versie zit standaard in mijn dj-set. De plaat doet het altijd goed in Nederland maar ook in Spanje waar ik bijna de gehele zomer draai (dit komt waarschijnlijk doordat in veel Zuid Europese landen deze melodie vaak te horen is bij de voetbalwedstrijden). Door wat twijfel of dit een goede single keuze zou zijn (want het is moeilijk om als dj een plaat uit te brengen die de radiozenders willen draaien, zeker als je bekend staat als ‘feest dj’ ) hebben we de plaat nu pas uitgebracht. En natuurlijk zou je net weer meemaken dat 2 collega’s hetzelfde idee hebben want zowel Dj Kicken als Frank (Cooldown Café) waren ook met deze plaat bezig…”.

vakantie onderbreking

Op 27 april is DJ Maurice voor vakantie vertrokken naar Miami, die tot 11 mei duurt. Afgelopen week kwam hij even terug naar Nederland voor drie optredens: in ‘Hent uut Zand’ in Wekerom (29/4), op het Koningsplein in Ridderkerk (30/4) en op het Huiskeplein in Balk (1/5).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten