maandag 5 mei 2008

Usher blij met rapper Young Jeezy

Usher featuring Young Jeezy: Love in this club (91)

Het laatste hitfeit voor Usher Raymond IV (Chattanooga (Tennessee), 14 oktober 1978) dateert van 2005, toen ‘Caught up’ tot #12 kwam. In de afgelopen drie jaar heeft Usher een rol gespeeld in Broadway musical ‘Chicago’, nam een aantal nummers met anderen op, waaronder R. Kelly (‘Same girl’) en Mary J. Blige (‘Shakedown’), en werkte hij aan zijn vijfde studioalbum. Dat album, ‘Here I stand’, zou in november 2007 al uitkomen, maar nu wordt het 27 mei 2008.

Vlak na het uitkomen van de single ‘Love in this club’, zijn dertiende notering, werd Usher beschuldigd van plagiaat. Het nummer zou een aantal opvallende overeenkomsten vertonen met ‘Brake your bones’ uit 2007 van de band Kill paradise. De basis van ‘Love in this club’ ontstond volgens producer Polow da Don, in een weekend in Las Vegas tijdens de MTV Video Music Awards. Hij liet zijn idee horen aan Usher die er verder meeging, inzong en de studio verliet. Rapper Young Jeezy was in de buurt en hoorde het nummer. Hij stond er op een bijdrage aan het nummer te leveren. Da Don zag dat niet echt zitten, maar liet hem toch zijn ding doen. De nieuwe versie liet hij aan Usher horen, die razend enthousiast was, waarna het op single werd uitgebracht, en in Amerika zijn achtste #1-hit werd. Er is ook een deel 2: samen met Beyoncé en Lil’ Wayne.

Rapper Young Jeezy, geboren als Jay Jenkins in Columbia, op 28 september 1977, groeide op in Macon, Georgia. Zijn bijnaam luidt ‘the Snowman’, dat een verwijzing is naar een verleden als cocainedealer. Jeezy heeft banden met de criminele organisatie the Black maffia family, die takken heeft in Atlanta, Detroit en Montreal. Onder de naam Lil J bracht hij 2001 het album ‘Thuggin’ under the influence (T.U.I.)’ uit. Van 2004 – 2005 maakte hij deel uit van het kwartet Boyz n da hood. In 2005 verscheen ‘Let’s get it: thug motivation 101’, zijn eerste officiële debuutalbum. In 2006 stond Jeezy voor het eerst bij ons in de hitparade, op ‘Say I’ van Christina Milian (#74). In dat jaar verscheen ook zijn tweede album ‘The inspration’. Vorig jaar werkte hij mee aan het album ‘Cold summer’ van rapgroep USDA. Deze zomer staat zijn eigen derde album ‘I am trap’ op stapel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten