woensdag 25 juni 2008

Midweek: EK blijft bepalend

De klap die Oranje zaterdag kreeg te verduren, werkt nog niet door in de tussentijdse Single Top 100, de midweek. De Top 3 blijft onveranderd Oranje gekleurd, alleen de volgorde is iets gewijzigd, want het ziet er naar uit René Froger met ‘Bloed, zweet en tranen (EK-versie)’ de tweede plek overneemt van de Welpies met ‘Alle welpies helpen!’ Wolter Kroes zal dus met ‘Viva Hollandia’ de lijst blijven aanvoeren. Daar kan ook Jeroen van der Boom niets aan veranderen met ‘Het is over’ (zou op het EK-2008 voor Nederland kunnen slaan). Zijn vierde Nederlandstalige single verwachten we rond de tiende plaats binnen. En dat geldt ook voor Thomas Berge met ‘Zonder jou’, die qua downloads al ín de top 10 staat.

Je hoeft ook geen wisseling bovenaan de Album Top 100 te verwachten, want ‘Viva la vida’ van Coldplay verkoopt nog steeds goed, twee keer zoveel als ‘This is the life’ van Amy MacDonald. De IJslandse band Sigur Rós laat weer van zich horen met ‘Med sud i eyrum vid’, en verwachten we als hoogste binnenkomer, zo rond de twintig. En vlak daarbij in de buurt (maar pin ons er niet op vast), gaat Willem Barth scoren met zijn album ‘Doe het goed’. Van het album ‘Doe maar gewoon’ van René Froger, is een live versie verschenen, getiteld ‘Doe maar gewoon/Live in Ahoy’, en ook dat album krijgt een notering bij de eerste 50.

Een tamelijk rustige midweek dus, maar schijn bedriegt! Wil je weten hoe het er uiteindelijk uitziet? Stem dan aanstaande vrijdag weer bij ons af voor de Hitflits!

2 opmerkingen:

  1. Hé Megaman, ff wedje; Thomas Berge komt hoog binnen en stormt daarna net zo hard weer naar beneden. Hoe zou dat nu toch komen.........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Megaman, leuk dat Thomas Berge in de top tien binnenkomt van de downloads....maar telt die niet pas volgende week mee, dus heeft dat weinig met deze week te maken?

    BeantwoordenVerwijderen