zondag 22 juni 2008

One night only gaat langer mee dan One night only

One night only: Just for tonight (27)

Twee jaar geleden, op het WK-2006, gebruikte de NOS bij de beelden van de wedstrijden in het programma ‘Studio sportzomer’ het nummer ‘Wenn es passiert’ van de Duitse groep Wir sind Helden. Na vele telefoontjes van kijkers, kwam het succes na de laatste uitzending op 9 juli, waar ze het nummer live brachten. De week daarop kwam het liedje binnen, hield het zeven weken vol met als hoogste plaats #26.

twee nummers

Dit jaar koos de NOS voor twee nummers. Aan het begin van ‘Studio Sportzomer’ hoor je het nummer ‘Wänn nit jetz wänn da’ van de Zwitserse band Sina en aan het einde ‘Just for tonight’ van One night only. Sina moet nog even op een hit wachten, maar de Britse band One night only lukt het nu al, want ‘Just for tonight’ komt binnen op #27. Het nummer werd ook gebruikt bij de vier wedstrijden van het Nederlands elftal in een montage van het radioverslag van Jack van Gelder en Bas Tichelaar voor de NOS Radio-1. Dat is nu dus voorbij. Deze week verkoos 3FM het nummer tot haar Megahit, natuurlijk met in het achterhoofd dat het Nederlands Elftal nog wél in de race zat. We hopen niet dat het nummer daardoor genegeerd zal worden door de downloader, want het is gewoon een goed nummer, dat eigenlijk niets met voetballen te maken heeft.

One night only komt uit Helmsley en bestaat sinds 2003. Schoolvrienden Mark Hayton, Daniel Parkin, Sam Ford en Kai Smith begonnen de band, toen nog zonder zanger. Pas toen zanger George Craig er bij kwam tijdens een oefensessie, veranderde dat. Hoewel hij voor de zang werd gevraagd, stond hij er op ook gitaar te spelen. Kai verliet de band en een tijdje speelden ze naast nummers van onder meer Blink 182, ook wat eigen werk.

niet voor een avondje

De naam One night only ontstond toen ze op 12 december 2003 gevraagd werden voor een optreden in de Memorial hall in Kirkbymoorside. Omdat ze toch dachten dat het maar ‘voor één avondje’ was, noemden ze zich One nigth only en dat is het gebleven. Zo’n twee jaar later kwam keyboardspeler Jack Sails bij de band. Vorig jaar toerden ze met the Pigeon detectives. ‘Just for tonight’ bereikte in februari de negende plek in de Britse hitparade en is afkomstig van het album ‘Started a fire’, dat ze opnamen in augustus en september 2007 in de RAK studio’s in Londen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten