zondag 13 juli 2008

Addie Timmermans struint vakantieparken af

Addie Timmermans: Misschien (97)

Vorig jaar augustus scoorde Addie Timmermans een wel heel bescheiden debuuthitje, met slechts één weekje notering op een 96e plaats. Maar zoals hij toen al voorspelde: ‘Ik kom terug’. De titel van die single wordt deze week bewaarheid, maar of het een grote hit wordt, is nog maar de vraag. Of zoals Addie zelf al zegt: ‘Misschien’.

Addie is van 11 mei 1981 en afkomstig uit ’s-Hertogenbosch. Op z’n zeventiende nam hij al zijn debuutalbum op, getiteld ‘Ik meen het’. Veel coverhits stonden erop, maar ook vier nieuwe liedjes, geschreven door producer Ed Hooimans. Een doorslaand succes was het echter nog niet; vandaar dat Addie daarna nog maar mondjesmaat aan de bak kwam in de platenstudio. Zo nam hij in 2002 een carnavalssingle op en in 2003 de single ‘Niet meer dromen’. Na een pauze van een paar jaar kwam Addie terug met ‘Ik kom terug’ (o, hoe toepasselijk) en zowaar: een heel klein hitje was zijn deel. Daarna viel het echter weer even stil, en inmiddels zijn we weer twee jaar verder.

Ter promotie van zijn nieuwe single, ‘Misschien’, heeft Addie een tour langs vijfentwintig grote vakantieparken gepland. Dat wil zeggen: hij maakt deel uit van de Star balm-zomertour, die langs de vakantieparken van Roompot vakanties rondtrekt. De zomertour omvat uit een programma van twee uur, bestaande uit een kinderdisco, een sportquiz, een fragmentenspel en een dj. Nou is Star balm een merk spierenbalsem, dus ongetwijfeld kun je op zo’n middag ook nog de nodige smeerseltjes, potjes en zalfjes aanschaffen. Addie Timmermans mag er zijn liedjes zingen en Alain Kersten is de presentator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten