woensdag 16 juli 2008

Midweek: stilte voorbij voor Jan Smit

Zo onzeker als het vorige week was, zo zeker is het deze week. ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit is de nieuwe #1 in de Single Top 100. Dankzij een groot offensief de laatste weken, laat Jan, ‘Give it to me’ van popdiva Madonna ver achter zich. Ook Coldplay met ‘Viva la vida’ vormt geen enkele bedreiging voor Jan. De Britse band komt niet eens in de buurt van de top 10.

Ver daaronder vechten een aantal nummers om een goede positie in de Single Top 100. ‘I feel love’ van Donna Summer is door dj Kevin Duvall onderhanden genomen en gebombardeerd tot het themanummer van Dance valley. Andere kanshebbers zijn ondermeer Starkoo XL met ‘Daar is ze weer’, Ne-Yo met ‘Closer’ en Code red met ‘18’.

In de Album Top 100 behoudt Coldplay de bovenste plek met het album ‘Viva la vida’. Terwijl haar broer Jan zijn zevende #1-hit gaat scoren in de Single Top 100, komt ze zelf hoog binnen. We hebben het natuurlijk over Monique Smit en haar album ‘Stel je voor’. Na de musical is er nu ook een film van ‘Mamma mia’, waarvan de soundtrack genoeg verkoopt voor een notering rond de twintig. Even lager zien we albums van de Franse presidentsvrouw Carla Bruni met ‘Comme si de rien etait’, de Nederlandse zangeres Margriet Sjoerdsma met haar tweede album ‘Bloom’ en het Britse Tricky met ‘Knowle best boy’.

Bovenin zijn de kaarten dus al geschud, maar hoe zit het met de andere binnenkomers en stijgers in de Single Top 100? En zal het Monique Smit nog lukken om een top 10-album te scoren? Vragen waarop we aanstaande vrijdag een antwoord op geven in een nieuwe Hitflits!

1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd hoe lang Jan op 1 blijft staan want ik denk dat Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis het wel eens snel over kunne gaan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen