maandag 28 juli 2008

Een half jaar Jan Smit

Jan Smit: Stilte in de storm - titeltrack van de film ‘De brief van de koning’ (1) *** tweede week ***

Fysiek doet ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit het nog goed. De cd-single (mét uitklaphoes!) verkoopt meer dan drie keer zoveel als ‘Give it to me’ van Madonna en een vijfde meer dan ‘Het is nog niet voorbij’ van Gerard Joling. Alleen wat de download betreft, gaat het niet meer zo goed. Deze zakt in de Download Top 50 naar de vierde plek en verliest een flink aandeel. De komende week zal blijken of het nummer fysiek sterk genoeg blijft, om de val van de download op te pakken.

Een half jaar Jan Smit

‘Stilte in de storm’ staat nu voor de tweede week op de eerste plaats van de Single Top 100. Dat brengt zijn totaal aantal weken op #1 op 26. Hier zijn ze alle zeven nog een keer op een rijtje, met tussen haakjes het aantal weken dat een single op #1 stond:
1997: ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ (5x)
2005: ‘Laura’ (1x)
2006: ‘Als de morgen is gekomen’ (6x)
2006: ‘Cupido/Jan Smit & Monique Smit: ‘Kerst voor iedereen’ (4x)
2007: ‘Op weg naar geluk’ (1x)
2007: ‘Dan volg je haar benen/Calypso’ (3x)
2008: ‘Stilte in de storm’ (2x)

Ter vergelijking: Marco Borsato staat op 56 weken, en had zes #1-hits nodig om ook de 26 weken te bereiken. Koploper is the Beatles met 57 weken op #1 in de Nederlandse hitparades.

Jan stopt met reallifesoap en gaat weer op reis

Na drie seizoenen en 1 miljoen kijkers per aflevering, stopt Jan met zijn reallife soap ‘Gewoon Jan Smit’. “De soap is nu afgelopen, ik denk dat we alles wel hebben laten zien. We stoppen op het hoogtepunt”, laat de Volendamse zanger weten. Als pleister op de wonde volgt er nog wel een reissoap ‘De zomer voorbij’, waarvoor Jan naar de Spaanse costa’s gaat. Jan vaart daarbij langs de kust en meert aan om met bevriende muzikanten te spelen. Elke dag is er een bekende Nederlander die hem vergezelt. Zijn muzikale gasten dit jaar zijn Frans Bauer Antje Monteiro en Racoon. Daarnaast komen ook Filemon Wesselink en Giel Beelen langs op de boot. De opnames vinden plaats van 11 t/m 21 augustus en worden uitgezonden vanaf eind september, na de herhaling van de serie ‘De zomer voorbij’ van 2007. Kort na de reissoap begint Jan aan zijn tournee ‘Jan Smit komt naar je toe tour’ die op 9 oktober in Arnhem start. En daarna gaan Jan & Yolanthe op vakantie.

1 opmerking:

  1. Madonna staat terecht op 1 in de Top 40 want in de midweeks begint Jan Smit ook al flink in te leveren.
    Madonna staat nu met 68 % op 2, dat zou weleens kunnen betekenen dat ze in de Verkoop top 100 alsnog de 1 pakt al denkt een Megaman daar anders over. Jannes staat 3 dus die stijging naar 27 is ook begrijpelijk en ditmaal zonder verkooptruc

    BeantwoordenVerwijderen