woensdag 30 juli 2008

Midweek: verhitte strijd om eerste plaats

Het lijkt er op dat ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit zijn langste tijd op #1 heeft gehad. Het nummer is fysiek nog steeds de sterkste, maar de download verliest nu snel terrein. De vraag is wie volgt hem op? De grootste kanshebber lijkt Gabriella Cilmi te zijn met ‘Sweet about me’. Zij staat #1 bij de downloads, maar de cd-single blijft ver achter (#19) bij de andere kanshebbers. Zoals Kid rock met ‘All summer long’ dat Jan Smit in de nek zit te hijgen. Zowel fysiek als op download staat het nummer sterk. En zeg nou zelf, het wordt wel een keertje tijd: een echter zomerhit op #1! De derde kanshebber is een oude bekende: Amy MacDonald met ‘This is the life’. Zowel de cd-single (#6) als de download (#2) verliezen terrein, maar per saldo zou ze best nog voor een verrassing kunnen zorgen, door weer terug te stijgen naar #1.

Wat we al wel zeker weten, is dat de Pussycat dolls met ‘When I grow up’ de hoogste binnenkomer zijn, zo rond de twintig. Ook de nuvolgende acts kunnen rekenen op een binnenkomst in de Single Top 100. Jordin Sparks feat. Chris Brown met ‘No air’, Sander van Doorn met ‘Apple’, Erik-E met ‘(wanna) Go again’, Quintin feat. Phonk met ‘Quando tu’, Angesz met ‘Tequila boom boom’, Henk Damen met ‘Zij valt op de dj’, Wesley met ‘Ik voel me echt te gek’ en Def Rhymz feat. DJ Kicken met ‘Slippers’.

Vorige week was er slechts 1 echte binnenkomer in de Album Top 100, en dan ook nog een kwartet uit de jaren ’60: CSNY met ‘Déjà vu live’. Deze week lijkt er wat meer schot in te zitten, want wij zagen vijf kanshebbers voor een notering. Soulfly met ‘Conquer’, Nin inch nails met ‘The slip’, Scars on Broadway, de band van gitarist Daron Malakian en drummer John Dolmayan van System of a down met ‘Scars on Broadway’, Therion met ‘Live gothic’ en David Bowie met ‘Live in Santa Monica’. Allen komen niet boven de 25 uit, dus Coldplay hoeft niet te vrezen voor de eerste plaats met hun album ‘Viva la vida or death and all his friends’.

We hebben nog twee (zonnige) dagen te gaan, dus het kan nog alle kanten op in de Single Top 100. Vrijdag weten we het en dan berichten we je dat in een nieuwe Hitflits. Geniet dus nu nog maar even van de zon. Want niets is zo veranderlijk als het weer én de Single Top 100! Wel zo leuk toch?

2 opmerkingen:

  1. CILMI...?
    DACHT 'T NIET...

    ZEKER NIET MET SLECHTS 15 % FYSIEKE VERKOPEN - TEGENOVER 43% EN 38% VAN DE NUMMER 2 EN 3 IN DOWNLOADS

    ZO'N GROTE VOORSPRONG HEEFT CILMI IN DOWNLOADS NIET OM DAT VERSCHIL TE OVERBRUGGEN.

    NEE VRIJDAG, ALL SUMMER LONG OF AMY OP # 1 !

    EN DE PCD IN DE TOP 20 - IK DACHT 'T NIET !

    WEDEROM 'N WAARDELOZE VOORSPELLING ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem
    Misschien is het handiger als je eerst de tekst eerst goed leest, voor je reageert. In het stukje worden duidelijk 3 kanshebbers voor de nieuwe #1 genoemt. Van Gabriella Cilmi zeggen we dat zij de grootste kanshebber LIJKT te zijn, gevolgd door de zin dat haar download op #1 staat, maar dat haar cds-single ver achter loopt bij de ANDERE kanshebbers. Kid rock heeft de beste papieren: zowel fysiek als digitaal staat hij sterk.

    Maar jij weet alles beter toch? Jij was het ook die Madonna een #1-hit voorspelde? Terwijl vorige week al duidelijk was dat ze die eerste plaats niet meer zou halen. Iets wat we zelf al hadden geconstateerd. We zouden hierop kunnen zeggen, 'een waardeloze voorspelling', maar daar was jezelf waarschijnlijk al achter gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen