vrijdag 1 augustus 2008

Hitflits: Kid rock zorgt sinds 5 jaar weer voor een echte zomerhit

Na twee weken moet ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit twee plaatsen inleveren en zakt naar de derde plek. Hij wisselt stuivertje met ‘All summer long’ van Kid rock, dat van de derde naar de eerste plaats stijgt. Waarmee er sinds 5 jaar weer een echte zomerhit op de eerste plaats van de Single Top 100 staat. De voorlaatste zomerhit was ‘Summerjam 2003’ van the Underdog project versus Sunclub uit 2003.

De tweede plaats blijft in handen van Amy MacDonald met ‘This is the life’ dat 5% verschilt met de nieuwe #1. Gabriella Cilmi rukt langzaam op en stijgt van 5 naar #4. De top 10 telt twee binnenkomers. Duffy stijgt naar de negende plek met ‘Warwick avenue’, waarmee ze haar tweede top 10-notering binnenhaalt na ‘Mercy’. En de cover van de cover, oftewel ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ van Kid B. feat. Martin van der Starre stijgt terug de top 10 in.

Onderweg naar die top 10 zijn Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis met ‘Face in the crowd’ (van 23 naar #13) en Hansen Thomas met ‘1000 en 1 gedachten’ (van 36 naar #16). De hoogste binnenkomer vinden we pas op #32: ‘When I grow up’ van de Pussyscat dolls. Daaronder komen ondermeer Ne*Yo met ‘Closer’ (op herhaling op #41), Robert Abigail met ‘Mojito song’ (op #42) en Wesley met ‘Ik voel me echt te gek’ (#45) binnen.

In de Album Top 100 boekt Coldplay een record. Niet eerder stond een album van hen langer dan vijf weken op de eerste plaats; Viva la vida or death and all his friends’ gaat een zesde week in. Naast de single ‘Warwick avenue’ (gestegen naar #9), gaat het ook goed met het album ‘Rockferry’ van Duffy, dat in de twintigste week naar de tweede plaats stijgt. Na vijf weken bereikt ‘Samen met Dré – live in concert’ van Diverse artiesten de tiende plek.

Dankzij het succes van de single ‘Sweet about me’, gaat het album ‘Lessons to be learned’ van Gabriella Cilmi op herhaling en komt binnen op #15. En het succes van de film ‘Mamma mia – the movie!’ (op #8), vertaalt zich ook in verkopen van de oorspronkelijke uitvoerenden. Het album ‘Gold –greatest hits’ van Abba uit 1993 gaat op herhaling op #45.

Echte binnenkomers zijn er van Soulfly met ‘Conquer’ (op #33), Nine inch nails met ‘The slip’ (#54), Alice Cooper met zijn 25ste studioalbum ‘Along came spider’ (#76), Scars on Broadway, het project van twee leden van System of a down met het gelijknamige album (#83), David Bowie met ‘Live in Santa Monica’ (#93) en Therion met ‘Live gothic’ (#99).

De eerste hitlijsten van augustus zijn een feit. Nu nog de eerste Megaman van de oogstmaand. Maandag staat deze weer voor je klaar met ondermeer een overzicht van alle zomerhits.

9 opmerkingen:

 1. CILMI STIJGT SLECHTS VAN # 5 NAAR # 4 EN NIET VANAF # 8 !

  EN ZEKER GEEN NUMMER ÉÉN HIT DUS !

  EN VOLGENDE WEEK NAAR # 2

  PCD SLECHTS OP 32 ;-)

  GA ZO DOOR !

  HAHAHA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Megaman, de vrije val van Belle Perez opgevallen? Zeker nadat ze vorige week opvallend sterk steeg. Maar ja, ik ben geen megaman, maar weet wel, dat als een single na zoveel weken plotseling weer stijgt er iets niet klopt.
  Enne anoniem...waarom zo hatelijk?
  Of geef gewoon je naam op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Robert
  Nee, het was me nog niet opgevallen. De verklaring is de volgende: (hoewel er mensen zijn die daar ongetwijfeld anders over denken). De download ging vorige week op herhaling op #15, dat er voor zorgde dat het nummer steeg van 44 naar #16. Deze week valt de download geheel buiten de (top 50) boot. En fysiek komt ze niet verder dan #69 (op basis van de midweek op dinsdag). Ondanks de val van de download zorgt deze toch nog dat de single van een grotere val wordt gered, want het nummer zakt 'slechts' naar #48. Dit komt doordat de download deze week aanzienlijk meer verkoopt dan de cd-single.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Megaman, dank je voor je reactie. Maar ik vind het vreemd als na 9 weken plotseling zo'n sprong wordt gemaakt, zonder enige aanleiding. "Vroeger" was een televisieoptreden, een gouden plaat of "iets", waardoor de artiest(e) weer in de aandacht kwam aanleiding voor een hernieuwde opmars. Nu zijn het slechts downloadacties van specifieke personen, believe me....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was "Dragostea din teï" van O-Zone dan geen zomerhit?
  Stond in 2004 maandenlang op nummer 1.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gaaf Anoniem - das 'n goeie...
  een van de grootste zomerhits ooit
  maar die wordt ff door de megaman over 't hoofd gezien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ROBERT GEBRUIK JIJ OP JOUWN BEURT EERST OOK JE ECHTE NAAM VOOR JE MIJ AANSPREEKT.

  IK WEET HOE JE ECHT HEET EN JIJ OP JOUWN BEURT, WIE IK BEN, OOIT HADDEN WIJ EEN GOED CONTACT.

  EN WAAR BLIJFT HET ZO VERRIJKEND VERSLAG VAN DE TOP 100 VAN DEZE WEEK ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Robert
  Waarom Belle ineens weer veel gedownload is, weet ik niet. Ik konstateer alleen dat het nummer op een hoge notering op herhaling gaat in de downloadlijst. Het blijft gissen wat daar achter steekt. Ik zal eens informeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

  BeantwoordenVerwijderen