maandag 28 juli 2008

Eindelijk weer ‘Doekoe’ voor Nora

Captcha: Close 2 me (93)

Captcha, afkorting voor completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart, is een reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker. De term werd in 2000 geïntroduceerd door Luis von Ahn, Manuel Blum en Nicholas J. Hopper van de Carnegie-Mellon Universiteit, en John Langford van IBM.

Maar sinds kort is er ook een Nederlands dansproject met die naam. Opgezet door Klubbheads ( Addy van der Zwan en Koen Groeneveld) en Nico Verrips. Addy en Koen maken ook nummers onder namen als Hi-tack, Drunken-E en Ultimate seduction. Verrips was producer van de Hulagirl (4 hits) en Touriya (één hit: ‘In the name of love’, #51 in 2003). De drie heren zijn voor Captcha in zee gegaan met een oude bekende.

Nora Dalal (Weert, 1 januari 1981), is vooral bekend geworden door haar deelname aan Popstars – the rivals. Uiteindelijk belandde ze in de groep Raffish dat begin 2005 een #1-hit scoorde met ‘Plaything’. Zes jaar daarvoor had ze Def Rhymz een #2-hit bezorgd met ‘Doekoe’, waarop zij zingt, maar waar ze geen credit voor kreeg. Nora is al vanaf haar derde jaar bezig met zingen. Ze deed mee aan menige talentenjacht en was als Nora-li ,de leadzangeres van de Duitse meidengroep T.kay.oh, waarmee ze door half Europa toerde. In 2004 doet ze mee met Popstars – the rivals, maar na drie hits is de koek op en gaat ze op de solotour en neemt in 2006 de single ‘Cuz I like it’ op.

Ze belandt in Amerika en samen met twee andere Duitse zangeressen vormt ze een meidengroep, die een deal weten te sluiten met het befaamde DefJam label. In die tijd zingt ze backing vocals voor diverse artiesten waaronder Jennifer Lopez. Vanwege ruzie tussen het management en het label, gaat ze in 2007 terug naar Nederland, speelt mee in ‘the Wiz’ en wordt gevraagd voor de film ‘Ghost twist’. Vervolgens belandt ze in de studio met de drie mannen achter Captcha, waarmee ze ‘Close 2 me’ opneemt, waar ook in het buitenland interesse voor is getoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten