woensdag 9 juli 2008

Midweek: alsnog #1 voor Enrique Iglesias?

Het kan werkelijk nog alle kanten op. En dan bedoelen we echt alle kanten. Jannes is fysiek gezien de #1, maar mist een downloadnotering. Amy MacDonald (#6 fysiek) is qua download de sterkste. Maar vlak ook Enrique Iglesias niet uit, want ‘Can you hear me’ doet het op beide geluidsdragers zeer goed (fysiek #2, download #3); het zou zijn eerste #1-hit betekenen. En tenslotte is daar nog Kid B. feat. Martin van der Starre die met ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ bijna de downloadhit van deze week scoort, maar (nog) niet op een cd-single te koop is. Het nummer is een mix van ‘Una paloma blanca’ van George Baker selection en ‘All summer long’ van Kid rock. En zoals het er nu uitziet zal ‘Het is over’ van Jeroen van der Boom zeker bewaarheid worden. Hij is zijn #1-hit kwijt nu al weer kwijt. Maar wellicht dat Jeroen, evenals vorige week, nog een paar instores in petto heeft!

Andere binnenkomers die hun opwachting maken zijn onder anderen Kate Ryan met ‘Ella elle l’a’, een cover van France Gall, Leaf met ‘Motherfucker’ en Sunchasers met ‘The real thing’. Feyenoord bestaat 100 jaar en wie anders dan Rotterdammer Lee Towers vraag je dan voor een lied? ‘Feijenoord voor altijd’ heet het, was vorige week al als download beschikbaar en is vanmiddag (9 juli) officieel uitgebracht. Het nummer zal aanstaande vrijdag dan ook zeker hoge ogen gooien.

Ook in de Album Top 100 is het nog niet zeker wie de eerste plaats zal innemen. Momenteel gaat Coldplay weer aan de leiding met ‘Viva la vida’, maar het verschil met ‘Live at the Gelredome’ van Anouk is minimaal. Echt veel nieuw werk zit er (nog) niet aan te komen. Zeker van een plaatsje zijn Beck met ‘Modern guilt’ en Solomon Burke met ‘Lie a fire’.


Een rustige albumlijst en een spannende ontknoping van de Single Top 100 liggen in het verschiet. Vrijdag weten we hoe het allemaal heeft uitgepakt. Dan zijn wij er ook weer met een nieuwe Hitflits waarin we de highlights van de nieuwe lijsten op een rijtje zetten.

2 opmerkingen:

  1. Waar blijft de nieuwe Madonna??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat vroeg ik me ook af. de download is al vanaf 30/6 beschikbaar. Of is de release uitgesteld?

    BeantwoordenVerwijderen