zondag 6 juli 2008

Scoort Red impact dé zomerhit van 2008?

Red impact feat. Ildiko: We love dancing (37)

Voor het noorden en het zuiden van het land is de zomervakantie reeds begonnen. De komende twee weken komen daar nog het midden en het westen bij. Dus over een week of zes is iedereen weer terug met in de bagage wellicht dé zomerhit van 2008. Volgens de kenners wordt dat het nummer ‘18 mne uhze’ van de Russiche groep Ruki Vverh. Echter dat nummer is al zeven jaar oud en is nu door diverse acts, met toestemming van de schrijvers Sergei Zhukov en Alexei Potehin, uitgebracht in een eigen versie. Naast de Duitse groep BeFour die het de titel ‘Happy holiday’ meegaf, ‘18’ van Code red én Resource ft. Reflex, heeft ook een Nederlands collectief een eigen versie gemaakt. ‘We love dancing’ heet het en de uitvoerenden zijn Red impact feat Ildiko, die daarmee de eerste zijn die er een hit mee scoren, want ze komen binnen op #37. Nu maar afwachten met wat voor zomerhits de vakantiegangers terug keren.

2 opmerkingen:

  1. Het is maar de vraag of Red Impact wel toestemming heeft gevraagd. Als een van de weinige landen hoeft het niet volgens de wet, als je het hebt nagespeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens onze informatie hebben de Russische componisten toestemming gegeven voor het maken van eigen versies. Als je maar trouw deze heren vermeld, en dat doet Red impact.

    BeantwoordenVerwijderen