zondag 14 september 2008

Ian Carey bezingt zijn favoriete stukje Amsterdam

Ian Carey: Redlight (28)

In januari van dit jaar reikte de Amerikaanse poducer Ian Carey nog tot #16 met ‘Keep on rising’, een remake van de hit ‘Rise’ van de Soul providers, waarvan hij ook deel uitmaakte. We zijn ruim een half jaar verder en de producer is terug, en wel met ‘Redlight’. Je kunt aan de titel wel horen waar hij tegenwoordig woont; inderdaad in Amsterdam!

Oorspronkelijk komt Carey uit een klein dorpje in de staat Maryland, zo’n twee uur van de hoofdstad Washington vandaan. Z’n vader stond al achter de knoppen bij groepen als Kool & the Gang en het Duke Ellington orkest en z’n moeder speelde gitaar, maar dan als hobby. Ian zelf begon als graffiti-artiest, maar schakelde al snel over op de draaitafels. Z’n eerste productie met de Soul providers was meteen raak, waarna Carey naar Europa verhuisde, want daar moet je zijn als het om housemuziek gaat.

Vanuit Amsterdam scoorde Ian vervolgens het minihitje ‘Say what you want’ (#96 in 2006), waarna hij zich dit jaar revancheerde met ‘Keep on rising’ en ‘Redlight’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten