zondag 14 september 2008

Sandy Dane breekt door via Myspace

Sandy Dane: Peace, love & icecream (52)

Sandy Danny? Leeft die nog? Oh nee, Sandy Dane! Sandy Danny was een Britse folkzangeres die stierf na een val van de trap in haar huis. Sandy Dane komt uit Almere, is 22 jaar oud en verwierf haar faam via Myspace. Haar site kwam onder de aandacht van producer Tony Cornelissen, de man achter hits van onder meer Di-rect en Do.

Als jong meisje werd Sandy Dane al gegrepen door het zangvirus, en zong ze in een aantal schoolmusicals. Nadat ze, na haar school te hebben afgemaakt, twee jaar in Florida en Mallorca had gewerkt, deed ze terug in Nederland de ene auditie na de andere. Ze werd onder andere gevraagd de zanglijnen in te zingen voor een aantal trance nummers, een genre dat ver af ligt van haar eigen muziek. “Dance is een makkelijke manier om te beginnen, omdat er altijd mensen worden gezocht om liedjes in te zingen.”

Pas anderhalf jaar geleden besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Dat deed ze samen met gitarist René van Mierlo, die onder andere Edsilia Rombley en Stef Bos begeleidt. Dat ze binnen een jaar zou worden getekend door een groot platenlabel had ze nooit verwacht. “Dat mijn droom zo snel zou uitkomen, daar heb ik nooit bij stil gestaan!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten