vrijdag 19 september 2008

Hitflits: Metallica overtuigend #1

Voor de derde week voert Marco Borsato met ‘Stop de tijd’ de Single Top 100 aan. Het verschil met de #2, ‘Sweet about me’, de voormalige #1-hit van Gabriella Cilmi is in vergelijking met de vorige week geslonken van 50% naar 11%. Vlak daarachter zitten Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis met ‘Face in the crowd’.

De binnenkomers bij de bovenste 50 komen alle uit Nederland. De hoogste op #9, is ‘Forgiven’ van Within temptation. Drie plaatsen lager komen Frans Bauer & Marianne Weber binnen met ‘Als ik met jou op wolken zweef’. De dubbele hitsingle ‘If I go/With you’ van Anouk staat op #30, Monique Smit met ‘Vrouwenalfabet’ op #33, Rowwen Hèze met ‘Vur altied is vurbeej’ op #35, Rigby met ‘Pass you by’ op #38 en tien plaatsen lager, op #48, komen de Bad brothers binnen met ‘Ik heb jou niets te zeggen’. Van de overige binnenkomers noemen we nog Amy MacDonald die op de tiende plaats op herhaling gaat met ‘Mr. rock & roll’.


In de top 10 van de Album Top 100 komen maar liefst vier nummers binnen. ‘The cosmos rocks’ van Queen+Paul Rodgers op #9, Guus Meeuwis met ‘Groots met een zachte G’ op #4, Jannes met ‘Meer dan een vriend’ op #2 en de bovenste beste is Metallica met ‘Death magnetic’ op #1, die daarmee hun tweede #1-album scoren. Hun album verkoopt meer dan 2x zoveel als dat van Jannes.

Verderop zijn het vooral de vrouwen die de dienst uitmaken. ‘One of the boys’ van Katy Perry op #32, Joan Baez met ‘Day after tomorrow’ op #70, Stephany McKay met ‘Tell it like it is’ op #91 en Emiliana Torrini met ‘Me and armini’ op #94.

De rest van de binnenkomers en alle feitjes daarover lees je aanstaande maandag weer in een nieuwe Megaman.

1 opmerking:

  1. Hoi Megaman, valt het jou nu nog niet op wat voor rare sprongen de singles van Berk Music maken?
    En hoe ze hun eigen releases (die artiesten vaak zelf betalen) in de top 100 gescand krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen