zondag 25 januari 2009

Roel geeft platina album weg

van Velzen: On my way (16)

Dat maak je niet vaak mee: een artiest die zijn verdiende eremetaal weggeeft. Toch kennen wij er eentje: Roel van Velzen. In de uitzending van 16 januari van De wereld draait door, gaf hij zijn platina album voor de verkoop van meer dan 60.000 exemplaren van ‘Unwind’ aan presentator Matthijs van Nieuwkerk. Omdat het succes van van Velzen in DWDD is begonnen. In het eerste seizoen mocht Roel aan het einde van de maand passende muziekjes bedenken en spelen bij de onderwerpen die aan de orde kwamen.

‘On my way’ schreef Roel samen met John Ewbank, waarmee hij ook ‘When summer ends’ schreef en tot nu toe zijn grootste hit is: #6. ‘On my way’ zou wel eens kunnen slaan op het succes dat Roel momenteel aan het opbouwen is in Duitsland, waar ‘Baby get higher’ veel op de radio wordt gedraaid. In februari (1,2,9 en 10) volgt een korte tournee in het voorprogramma van de Duitse band Reamonn.

wisselingen in de band

Zoals je weet stopt Krezip in juni van dit jaar. Gitarist Jan Peter Hoekstra heeft zich inmiddels bij the Sheer gevoegd. En ook bassist Joost van Haaren en drummer Bram van den Berg hoeven zich geen zorgen te maken, wat na Krezip te gaan doen. Want vanaf 1 maart maken ze deel uit van de liveband van van Velzen. Dat betekent echter wel dat de huidige bassist Carlos Lake en drummer Rudi Sibma de band verlaten. Roel: “We zijn tot de conclusie gekomen dat we allemaal op zoek zijn naar een nieuwe creatieve uitdaging. De afgelopen twee jaar ben ik Bram en Joost geregeld tegengekomen en vanaf het eerste moment was er een enorme klik, zowel op muzikaal als op persoonlijk vlak. Daarom ben ik ook bijzonder blij en trots dat ze met mij en gitarist Xander een nieuw avontuur willen aangaan”.

1 opmerking: