vrijdag 12 juni 2009

Hitflits: voormalig K3 zangeres zingt voor Unicef

Voor de vijfde week prijkt ‘Halleluja’ van Lisa bovenaan de Single Top 100. Haar voorsprong op de #2, voor de derde week ‘Outta here’ van Esmée Denters, is toegenomen tot 63%. Daaronder ‘Beggin’’, de voormalige #1-hit van Madcon. Naar #4 stijgt ‘Boom boom pow’ van Black eyed peas; hun album komt op #10 binnen van de Album Top 100.

Twee Duitse acts staan er bij de bovenste tien. Op #7 van 11 en terug in de top 10 ‘Sky and sand’ van Paul & Frits Kalkbrenner. En van 18 naar #5 gaat Peter Fox met ‘Haus am See’. Peter is de eerste Duitse act sinds Lou Bega met ‘Mambo no. 5’ in 1999, dat een top 10-hit scoort. Lou kwam destijds #1 en was de hit van het jaar. Maar voor de laatste Duitstalige hit moeten we terug naar 2000, toen Oostenrijker DJ Ötzi met ‘Anton aus Tirol’ de tweede plek bereikte.

Het afscheid van Krezip nadert met rasse schreden; aanstaande dinsdag zijn ze voor het laatst te gast bij Giel. ‘Sweet goodbyes’ boekt een flinke winst, mede dankzij het Pinkpop optreden, en stijgt van 10 naar #6. Nog twee nieuwkomers in de top 10: ‘I know you want me (calle ocho)’ van Pitbull (van 22 naar #10) en ‘Dance with somebody’ van Mando diao (van 12 naar #9). De laatste dankt de winst ook aan een spetterend optreden op Pinkpop. De komende week is het nummer de 3FM Megahit, volstrekt overbodig natuurlijk met zo’n notering.

Van haar gouden album ‘Yellow brick road’ is een limited edition verschenen, waardoor het in de 37ste week van 74 naar #37 stijgt. Op die speciale editie staat het nummer ‘A woman’s gonna try’ en dat is deze week de hoogste binnenkomer op #29 voor Sabrina Starke. Het nummer is de opvolger van haar #10-hit ‘Do for love’ uit 2008. Net binnen in de Top 50, op #48, komt ‘Ieder moment’ van Thomas Berge binnen. Het is de voorloper van zijn nieuwe album.

K3 is even niet meer; in het najaar volgt op SBS6 een zoektocht naar de nieuwe K. Intussen scoort voormalig K3-zangeres Kathleen Aarts met het Soweto gospel choir haar eerste solohit. Het nummer ‘Zumba yade’, binnen op #76, is opgenomen ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar Unicef.

Resten nog de andere binnenkomers:
#75: For rida feat. Wyer: ‘Sugar’
#84: Basic element feat. D-flex: ‘Touch you right now’
#88: Jason Mraz: ‘Make it mine’
#89: Beyoncé: ‘Sweet dreams’
#91: Bert Heerink: ‘Allemaal gelijk’
#92: Dizzee Rascal & Armand van Helden: ‘Bonkers’
#94: B-yentl: ‘Nowhere to run’
#98: Coolio: ‘Lady’

De concerten ‘Groots met een zachte G’ zijn in volle gang. Vorig weekend in Heerenveen, dit weekend in Eindhoven. Ze zorgen er mede voor dat Guus Meeuwis voor de vijfde week op de eerste plaats staat van de Album Top 100 met ‘NW8’. Adele volgt op een afstand van 28% met ‘19’ en Krezip maakt met ‘Best of’ de top 3 vol. Hun album werd de afgelopen week platina.

Beetje laat, maar vooruit. Een week na hun optreden op Pinkpop, komt ‘Battle for the sun’ van Placebo binnen op #5. Ook laat, het zoveelste verzamelalbum van Bruce Springsteen: ‘Greatest hits’ binnen op #4, uitgebracht ter gelegenheid van zijn optreden met Pinksteren. Zijn album ‘Working on a dream’ stijgt nog een beetje door van 16 naar #13. Het ‘Pinkpop effect’ ebt ook nog even door voor Snow patrol. Hun album ‘A hundred million suns’ stijgt door van 28 naar #14.

De andere binnenkomers:
#10: Black eyed peas: ‘The e.n.d. (The energy never dies)’
#25: Chickenfoot: ‘Chickenfoot’
#29: de Heideroosjes: ’20 years: ode & tribute’
#90: Sonic youth: ‘Eternal’
#96: Novastar: ‘Novastar/Another lonely soul’
#99: Dave Matthews band: ‘Big whiskey and the Groogrux king’

Na het zonnige weekend zetten we alle hits nog een keer op een rijtje in een nieuwe Megaman, maar dan voorzien van achtergronden, in beeld en geluid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten