dinsdag 9 juni 2009

Mike & Colin hebben een gezamenlijke passie

Mike & Colin: Zo moet het blijven (39)

Het lijkt wel de week van de covers. Van de veertien binnenkomers hebben er zeker vier hun oorsprong in een ander lied. En niet iedere cover of bewerking is een aanwinst. Dat geldt echter zeker wel voor ‘Zo moet het blijven’ van Mike & Colin, dat een cover is van ‘So soll es bleiben’ van Ich und Ich uit 2007 (#2 in 2008 in Oostenrijk).

Colin Heikens (Houten, 28 juni 1987) , speelde enkele jaren in het eerste elftal van zondaghoofdklasser ‘De Treffers’ uit Groesbeek. Zijn andere passie is zingen en na het HAVO, volgde hij de opleiding ‘artiest’ in ’s-Hertogenbosch. Vervolgens maakte hij deel uit van een Nijmeegse R&B/rap groep in Nijmegen. Maikel (Nijmegen, 13 juli 1982), volgde na de middelbare school de opleiding banketbakkers en koksopleiding in Arnhem. Na twee jaar in het banket te hebben gezeten, ging Mike bij de Koninklijke landmacht, waarbij hij uitgezonden werd naar Bosnië en Irak. Ook zijn tweede passie is zingen en dat deed hij dan ook na zijn tijd bij Defensie.

Eind 2007 ontmoetten Colin en Mike elkaar op een feest van Mike zijn ouders. Daar ontdekten ze hun gezamenlijke passie: zingen. Waarop de twee spontaan een paar liedjes deden. Sindsdien doen ze bijna niet anders meer en noemen ze zich Mike & Colin. Ze namen een zelfgeschreven demo op en stuurden deze naar een aantal platenmaatschappijen. Uiteindelijk leidde dit een contract en de single ‘Zo moet het blijven’.

3 opmerkingen:

 1. Erg leuke jongens met een gaaf nummer! heb ze laatst tijdens een optreden gezien, live klinkt het exact hetzelfde.. (vind ik persoonlijk altijd een pré) ook een erg leuk melodietje dat blijft hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow vet zekers een vet nummer
  heb net hun website zitten te bekijken www.mikeencolin.nl
  ziet er ook wel stoer uit
  ga zo door boys ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk benieuwd wat er meer komen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen