dinsdag 9 juni 2009

Pianoversie versterkt positie ‘Halleluja’

Lisa: Halleluja (1) *** vierde week op #1 ***

Sinds 2006 is er weer een winnaar van een talentenjacht die het langer dan drie weken volhoudt bovenaan de Single Top 100. ‘Halleluja’ van Lisa gaat vierde week in, en passeert daarmee zowel Niki met ‘Hello world’ (uit 2008) als Sharon Kips met ‘Heartbreak away’ (uit 2007), die beiden drie weken op de eerste plaats stonden. Lisa mag zich met vier weken nu gaan meten met Raffaëla met ‘Right here right now (my heart belongs to me)’, dat in 2006 zes weken bovenaan stond. Het meeste aantal weken op #1 door een winnaar van een Nederlandse talentenjacht, is zeven. Dat lukte Jamai in 2003 met ‘Step right up’, waarvan uiteindelijk 240.000 stuks zijn verkocht. Dat aantal zal Lisa niet halen, maar wellicht dat het aantal weken nog wel valt te evenaren. Maar eerst zal ze Raffaëla nog moeten inhalen! Die overigens volgende week komt met de single ‘The real thing’ onder de naam Monroe. Niet meer alleen, maar met de twee zangeressen Raquel en Germaine.

piano versie

Daar zal de nieuwe versie van ‘Halleluja’ zeker aan mee helpen. Op 11 mei, de maandag na de finale van Idols, was Lisa te gast bij Giel. Daar zong ze met Giorgio Tuinfort op piano, een bijna akoestische versie van ‘Halleluja’. Na veel aandringen is deze versie nu ook te koop en helpt haar misschien wel om nog een aantal weken door te brengen op de eerste plaats van de Single Top 100.

Met de andere ‘Halleluja’ nummers is het bijna gedaan. Het origineel van Leonard Cohen is buiten de Single Top 100 gevallen (gezakt van 77 naar #106). De cover van Jeff Buckley zakt in de vierde week van 37 naar #55.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten