zondag 7 februari 2010

Bert Heerink kreeg aanbod voor eigen album

Bert Heerink: Panic attack (89)

Vorig jaar maakte Bert Heerink met ‘Allemaal gelijk’ een uitstapje naar het Nederlands. Het nummer had als thema tolerantie en kwam in twee weken tijd tot #70. Hoewel hij in de jaren ’90 enkele Nederlandstalige hits scoorde (‘Julie, July’), was de hit vorig jaar een eenmalige gebeurtenis.

Op ‘Panic attack’ keert hij dan ook weer terug naar het Engels, waar hij zijn eerste successen mee had als zanger van de band Vandenberg. Vanaf mei 2009 heeft Bert in Duitsland een volledig Engelstalig album opgenomen, ‘Better yet’. Bert kreeg het aanbod een volledig eigen album op te nemen, na het inzingen van het nummer ‘Shame on you’ op het album ‘High & mighty’ van de Duitse metalband Voices of rock. Weigeren kon niet, daarvoor zit de liefde voor de rock té diep. De nummers op het album zijn geschreven door onder andere Jeff Silbar en Toni Martin. Russ Ballard nam het nummer ‘Panic attack’ voor zijn rekening. Bert: “Ik kan alles aan, ben gezonder (gestopt met roken) en gemotiveerder dan ooit om weer de podia op te gaan”.

zo vader zo zoon

Toen ‘Allemaal gelijk’ in juni 2009 de Single Top 100 binnenkwam, had de band Lou Patty zich net een maand daarvoor gepresenteerd met een mini-cd. Zanger van de band is Roger Heering, de zoon van Bert. Afgelopen week bracht de band hun eerste single uit: ‘Just say please’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten