zondag 7 februari 2010

Teddy boys kijken achterom en vooruit

Teddy boys: Wij zijn nog steeds vrijgezellen (94)

Als we het Carnaval een beetje doorgronden, is dat natuurlijk ideaal: vrijgezel zijn!

‘Vroeger en nu’ is de titel van het nieuwste album van de Teddyboys, dat bestaat uit de broers Mart en Huub Dijckmans. Vroeger betekent voor Mart (Martje) Dijckmanns het plaatsje Horst-Meterik, waar hij op 12 juni 1944 is geboren. Op zijn negende leerde hij accordeon spelen en op zijn zestiende wilde hij zich aanmelden bij het Vreemdelingenlegioen, maar zijn ouders voorkwamen dat. Net als zijn vader werd hij tegelzetter. Op jonge leeftijd speelde hij in diverse orkesten. Mart is twee keer getrouwd en ook twee keer gescheiden, want er waren teveel mooie vrouwen op de wereld. Hij weet dan ook niet hoeveel kinderen hij heeft. Met Johnny Hoes en Dries Holten schreef Mart diverse nummers voor andere artiesten. Voor zijn broer Huub (1950) betekent vroeger de jongste te zijn van een arbeidersfamilie. Van zijn broer Huub kreeg hij een gitaar en samen met hem struinden ze diverse
talentenjachten af. In 1966 richtten de twee samen met Jo Kerkhoff en Piet Schuurman het kwartet de Teddyboys op. Daarnaast was Huub lange tijd gitarist bij the Classics die hits in binnen en buitenland scoorden.

Nu betekent voor de twee, samen gezellige muziek maken, en vandaar dan ook dat ze de draad van de Teddyboys weer hebben opgepakt. Op de achtergrond help oud-Teddyboy Piet Schuurman met het schrijven van nummers. Nu betekent voor de Teddyboys ook, een hit met ‘We zijn nog steeds vrijgezellen’, een nummer dat ze al jaren op hun repertoire hebben staan. En nu betekent voor Mart ook een eigen schildersgalerie in Echt, want schilderen is zijn favoriete bezigheid.

1 opmerking: