zondag 21 februari 2010

Sef Thissen zingt sportlied

Sef Thissen: Mijn hart is Oranje (67)

Zo hoog als in 2007 zal ‘Mijn hart van Oranje’ van Sef Thissen niet komen. Toen bereikte ‘‘Zwaard van Damocles’’ van Sef Thissen feat. Lange Frans de tiende plaats en was tevens de kortste top 10-hit aller tijden; het nummer stond slechts één week in de Single Top 100 in 2007 en dat was op #10.

Sef Thissen (Venlo, 1974), komt uit een muzikaal nest. Zijn moeder was zanglerares, zijn vader speelde piano en kerkorgel. Sef volgde vioolles en klassieke zangles. Voordat hij in januari 2009 definitief voor de muziek koos, was hij mede directeur in het familiebedrijf. In april 2009 verscheen zijn album ‘l’ Amore vincerà’, Italiaans voor ‘De liefde zal overwinnen’, waaraan hij drie jaar heeft gewerkt. Maar het is een droom die bewaarheid werd.

Eind vorig jaar kreeg hij een uitnodiging van het Nationale sportplatform om een lied op te nemen over sportbeleving. Het nummer ‘Mijn hart is Oranje’, geschreven door Han Kooreneef, werd opgenomen met een band en vijftien strijkers van het Metropole Orkest. Daarnaast hebben Erica Terpstra, de voorzitter van het Olympisch comité en Ralf Mackenbach, winnaar van het Junior Songfestival, meegedacht over hoe het nummer zou moeten klinken. ‘Mijn hart is Oranje’ moet onder meer bijdragen aan de lobby om de Olympische Spelen in de toekomst naar Nederland te halen. Daarnaast is het nummer ‘Mijn hart is Oranje’ ook te horen tijdens de huldiging van Nederlandse sporters in het Holland Heineken House in Vancouver. Volgens Sef vertelt het nummer precies wat sport moet zijn en is het een lied wat alles zegt over sport en ons land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten