zondag 21 februari 2010

Robbie Williams wil film over zijn carrière

Robbie Williams: Morning sun (98)

Het album ‘Reality killed the video star’ van Robbie Williams pakte in november 2009 zonder moeite de eerste plaats van de Album Top 100. ‘Morning sun’ is na ‘Bodies’ (#3) en ‘You know me’ (#31) de derde single van het album. ‘Morning sun’ is vorig jaar geschreven rond het overlijden van Michael Jackson. Aanvankelijk werd gezegd dat het nummer over Michael Jackson zou gaan, maar later verklaarde Robbie dat het nummer over hemzelf gaat.

Vreemd genoeg heeft 3FM het nummer ‘Do you mind?’ op haar playlist gezet.

In Groot-Brittannië is ‘Morning sun’ gekoppeld aan Sport Relief, een goed doel dat valt onder Comic Relief. In 1986 leverde Comic relief een #1-hit op voor Cliff Richard & the Young ones met ‘Living doll’. Het geld van Sport Relief gaat naar kwetsbare mensen in eigen land en daarbuiten. Robbie zong het nummer afgelopen dinsdag, 16 februari 2010, in Earls court exhibition centre in Londen, tijdens de BRIT awards, de Britse muziekprijzen. Tijdens deze jaarlijkse uitreiking kreeg Robbie zelf een ‘outstanding contribution to music’ award, zeg maar een oeuvre award. Hier volgen alle winnaars:

Britse zanger: Dizzee Rascal
Britse zangeres: Lily Allen
Britse groep: Kasabian
Britse single: ‘Beat again’ – JLS
Britse album: ‘Lungs’ – Florence + the machine
Britse doorbraak: JLS
Buitenlandse zanger: Jay-Z
Buitenlandse zangeres: Lady Gaga
Buitenlands album: ‘The flame’ – Lady Gaga
Buitenlandse doorbraak: Lady Gaga

Het was de dertigste editie van de BRIT awards en dus werden ook de single en het album uit 30 jaar BRIT awards gekozen. De single was ‘Wannabe / Who do you think you are’ – Spice girls, het album ‘(What’s the story) Morning glory’ – Oasis.

film

De carrière van Robbie Williams beslaat inmiddels zo’n zeventien jaar (1993-1996 Take that, 1995-nu solo). In die tijd heeft hij vele hoogtes (succes) en dieptes (drugsverslaving) gekend. Volgens de zanger zit daar zeker een boek in en ook wel een film. Vanwege de drugs kan hij zich niet alles meer herinneren, en leek het hem beter dat anderen zijn levensverhaal zouden optekenen. Per saldo benoemd hij zijn hele carrière, ondanks de vele dieptes, magisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten