maandag 24 mei 2010

Contract voor Lucky Fonz III dankzij zanger Voicst

Lucky Fonz III: Ik heb een meisje (5) *** hoogste eersteweeks ***

Volgens sommigen is ‘Ik heb een meisje’ van Lucky Fonz III een irritant liedje, anderen vinden het nummer juist het leukste uit de Single Top 100. Voorlopig lijkt de tweede groep het gelijk te krijgen, want het nummer komt op #5 binnen.

‘Ik heb een meisje’ van Lucky Fonz III, het alter ego van Otto Fons Wichers (Gouda, 20 april 1981), is al sinds 2008 één van de publieksfavorieten tijdens zijn optredens. Het nummer gaat echter niet over zijn huidige vriendin. Het leven van Lucky is als een wervelwind. Hij groeide op in Nijmegen en studeerde in Amsterdam. Van zijn veertiende tot zijn zestiende luisterde hij veel naar gabber. Hij speelde klassiek piano en woonde een tijdje in Edinburgh, Schotland, waar hij zijn eerste nummers schreef. In 2006 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter en studeerde af aan de universiteit van Amsterdam op ‘I don’t believe in Zimmerman’, een onderzoek over Bob Dylan. In datzelfde jaar verscheen in eigen beheer zijn eerste titelloze album. Het leverde hem veel optredens op, waaronder Noorderslag en een tour door Zuid-Afrika, beide in 2008. In Groningen werkte hij aan zijn tweede album ‘Life is too short’. Zijn bekendheid nam verder toe, toen hij in het seizoen 2008-2009 maandelijks te zien was in De wereld Draait Door. In 2009 deed hij een tour door de Verenigde Staten van Amerika en verscheen zijn derde album ‘A family like yours’.

Nederlands

Nederlands heeft altijd al zijn interesse. Op zijn elfde spaarde hij singletjes van Paul de Leeuw en tijdens Lowlands 2008 coverde hij liedjes van André Hazes. Platenbaas Kees de Koning van Top Notch was zeer onder de indruk van zijn optredens in De Wereld Draait Door en was benieuwd hoe Lucky in het Nederlands zou klinken. Kees: “Ik mis Nederlandstalige zangers in de traditie van Boudewijn de Groot en Armand”. Aan Tjeerd Bomhoff van Voicst, die een goede vriend is van Lucky, zei hij, dat wanneer Otto ooit in het Nederlands zou gaan zingen, hem even moest bellen. Niet veel later liet Lucky ‘Ik heb een meisje’ aan hem horen en was Kees overtuigd. In april tekende Lucky een contract met Top Notch, dat in september moet leiden tot een volledig Nederlandstalig album. Dit betekent echter niet dat Lucky nu alleen nog maar Nederlandstalige liedjes zal zingen.

what’s in a name?

De naam Lucky Fonz III is als volgt ontstaan. Tijdens zijn jeugd kreeg Otto van zijn vrienden de bijnaam ‘Lucky’. Fons is zijn tweede naam, maar in het Engels klinkt Fonz beter. Het heeft echter niets te maken met Fonz uit de serie ‘Happy days’. En tenslotte verwijst de Romeinse III naar zijn semi-koninklijke achtergrond. Zijn grootvader was de valkenier van de Koning. Maar eigenlijk heeft Otto de Romeinse III toegevoegd, omdat dan ieder land daar zijn eigen interpretatie aan kan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten