dinsdag 19 oktober 2010

Duck sauce eert Barbra Streisand

Duck sauce: Barbra Streisand (25)

Je kunt veel van de Belgen zeggen, maar zeker niet dat ze achterlopen. ‘Barbra Streisand’ van Duck sauce is daar namelijk de nieuwe #1! Zo ver zal het hier vast niet komen voor het project van Armand van Helden en A-trak, pseudoniem van de Canadees Alain Macklovitch. De twee kennen elkaar sinds 2007 toen Alain, Armand opzocht in New York om wat probeersels te laten horen. Dat resulteerde uiteindelijk in het project Armand van Helden + A-trak present Duck sauce en de hit ‘aNYway’ dat begin dit jaar de 49ste plaats bereikte.

Nu zijn de heren terug en noemen ze zich alleen nog Duck sauce en komen ze met het nummer ‘Barbra Streisand’, dat een verwijzing is naar de actrice/zangeres met dezelfde naam. Streisand scoorde in ons land vijftien hits, waaronder ‘Woman in love’, in 1980 de hit van het jaar. ‘Guilty’, het album waar de single van afkwam, eindigde #2 in het jaaroverzicht. En laat nu die albumhoes, waarop Barbra staat met zanger Barry Gibb die het album produceerde, gebruikt zijn voor de single ‘Barbra Streisand’. Alleen zijn de monden van de twee nu vervangen door een gele snavel!

‘Barbra Streisand’ van Duck sauce beleefde zijn première tijdens de Miami winter music conference 2010, die in september werd gehouden. ‘Duck sauce’ bevat een sample van ‘Gotta go home’, in 1979 officieel de b-kant van ‘El lute’ van Boney M.. Maar na verloop van tijd werd de b-kant gepromoveerd tot a-kant en uiteindelijk bereikte de single de tweede plaats. In de videoclip van ‘Barbra Streisand’ doen onder anderen Kanye West en Pharell Williams hun opwachting om het woord ‘Barbra Streisand’ te mimen.

Ook grappig om te melden, is dat Armand van Helden op zijn MySpace pagina een zogenaamde flagcounter heeft staan. Een staatje met de herkomst van de surfers. Natuurlijk staan de Verenigde Staten van Amerika op #1, maar zeer opvallend is België op een negende plek. Nederland heeft de top 10 (nog) niet gehaald en staat op de dertiende plaats. Dat moet beter, dus als de … even surfen naar zijn site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten