dinsdag 19 oktober 2010

Don Diablo houdt van dansen

Don Diablo feat. Dragonette: Animale (33)

Vorige week zondag, 9 oktober, beleefde ‘Animale’ zijn tv-debuut tijdens de live shows van ‘So you think you can dance’. Dat zal er mede voor gezorgd hebben dat het nummer zo hoog binnenkomt, want niet eerder kwam een nummer van Don Diablo (= Don Pepijn Schipper, Coevorden, 27 februari 1980) zo hoog binnen. Zijn grootste hit is tot nu toe ‘Who’s your daddy’, dat in 2006 binnenkwam op #38 en uiteindelijk tot #25 kwam.

Vanaf aanstaande woensdag is Amsterdam weer vier dagen de dansstad van de wereld, als daar het Amsterdam dance event plaats vind, een internationale conferentie over elektronische dansmuziek. Don houdt die avond zijn show samen met Yolanda be cool feat. Dcup en MC Bizzey. Dragonette, met wie Don het nummer ‘Animale’ opnam, staat vooralsnog niet op de setlist.

Dragonette is een groep waarvan de vaste kern bestaat uit drie Canadezen. Martina Sorbara (zangeres en dochter van de Canadese minister Greg Sorbara), haar man Dan Kurtz (producer, geboren in Brazilië en opgegroeid in Canada) en Joel Stouffer (drummer). Martina en Dan leerden elkaar kennen op een festival en begonnen het duo the Fuzz. Vervolgens ontstond daaruit in 2005 Dragonette, dat de EP ‘Dragonette’ uitbracht. Inmiddels aangekomen in Londen nam de band het album ‘Galore’ uit en tourden met Basement jazz en de Sugababes. De groep nam diverse singles op, die hits werden in Canada en het Verenigd Koninkrijk. ‘Animale’ is niet de eerste hit voor Martina, want op ‘Take me back to your house’ van Basement jaxx (#99 in 2006) nam zij ook al de zang voor haar rekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten