maandag 18 oktober 2010

Lisa Dijkman zag af van the voice of Holland

Lisa Dijkman: That don’t matter (93)

Je zou het misschien niet verwachten, maar Lisa Dijkman (Hengelo, Overijssel, 1984) is ook te horen op ‘Maak je move’ van Monique Smit (deze week op #72). Lisa doet namelijk de koortjes op de hit van Monique, maar heeft haar nog nooit ontmoet! Behalve backingvocals voor Monique, doet Lisa dat ook voor onder anderen René Schuurmans, Antje Monteiro en Ronnie Tober. “Koortje zingen is elke keer weer een uitdaging en bovendien levert het zingen op Nederlandstalige nummers veel werk op, want dit repertoire is enorm populair”, motiveert Lisa haar keuze voor de koortjes. Ze vind zingen gewoon heel leuk, hoewel ze wel een voorkeur heeft voor het Engelstalige werk. Op ‘That don’t matter’ kan ze dan ook goed haar ei kwijt.

Hoewel Lisa uit een muzikaal gezin komt, haar vader is gitaarbouwer Dick Dijkman, studeerde ze werktuigbouwkunde. Tussendoor leerde ze gitaar en piano spelen, nam zangles en begon zelf liedjes te schrijven. Dat laatste is ook wat ze zelf het liefste doet, om ze vervolgens met haar eigen band op het podium te brengen. Zangervaring deed Lisa op in het covercircuit en in de koortjes.

The voice of Holland

Toen ze hoorde van ‘The voice of Holland’, de nieuwste talentenjacht, leek dat haar wel wat, omdat je wordt beoordeeld op je stem en niet je voorkomen. Ze gaf zich op, kwam door de eerste ronde en werd opgeroepen voor de blind auditions. Maar toen Lisa het contract onder ogen kreeg wat ze moest tekenen, zag ze daar van af. Als ze daarmee akkoord was gegaan, zou ze niet meer kunnen werken aan haar eigen carrière. Niet iedere deelnemer aan The voice of Holland gaat een gouden toekomst tegemoet (er kan immers maar één winnen) en dus wil Lisa dat in eigen hand houden.

Zolang ze niet kan leven van de muziek wil ze parttime in de techniek werken (ontwerpen van onderdelen van machines). Maar voorlopig focust ze zich op de muziek en dat doet ze niet alleen, maar met producer Maarten de Groot, waarmee ze ook ‘That don’t matter’ opnam. Het nummer is de voorloper van een heel album, dat eerst nog vooraf gegaan zal worden door een tweede single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten