maandag 1 november 2010

Kane bewaart het beste voor het laatst

Kane feat. Ilse DeLange: High places (34)

“‘ High places’ was het laatste nummer dat we hebben opgenomen voor ons ‘No Surrender’-album. Het was laat, diep in de nacht; de laatste dag van ons opnameschema was ruimschoots voorbij. Shit, 1 nummer niet kunnen doen vanwege uitloop. Dat zou betekenen dat we het nummer zouden skippen.
03.30 uur... ‘Jongens ik weet dat het veel te laat is, maar hoe voelen we ons?’
We voelden ons heel goed. Veel te goed om ‘High places’ te laten schieten. Het studiolicht stond praktisch uit. Meer nacht werd het niet.
Het zal rond vieren zijn geweest dat we het nummer opnamen. In drie takes hadden we haar gevonden.”

Zo beschrijft Dinand Woesthoff het proces rond ‘High places’, de 21ste notering voor Kane en voor hem het meest spirituele liedje ooit. Ook Dinand heeft zich (in navolging van ‘Firework’ van Katy Perry op #70, zie daar) laten inspireren door een boek. ‘High places’ is geïnspireerd door ‘De profeet’, een verzameling verhalen uit 1923, van de Libanese schrijver Kahlil Gibran. ‘Mijn bijbel on the side’, aldus Dinand.

Sinds september is er een platina editie van het album ‘No surrender’. Naast de elf nummers op het ‘gewone’ album, is er een tweede cd aan toegevoegd, waarop zeven nummers staan. Vijf akoestische versies, de live versie van de #1-hit ‘No surrender’ met Carice van Houten en een speciale versie van ‘No surrender’ gemaakt door Big2 van the Opposites.

voor de tweede keer met Ilse

Op ‘High places’ verzorgt een oude bekende een gastrol: Ilse DeLange. In 2003 zong zij voor het eerst met Kane in het nummer ‘Before you let me go’ dat de derde plaats bereikte. Ilse is net terug uit Los Angeles voor een korte schrijfsessie daar. Nu ze terug is, kan ze mooi promotie maken voor haar nieuwe single ‘Beautiful distraction’, opvolger voor ‘Next to me’,dat in juli de vierde plaats bereikte en deze week naar #80 zakt. Dus wellicht staat Ilse met drie nummers in de Single Top 100. Op 17 november zendt de KRO een portret uit van de 33-jarige Ilse Annoeska de Lange in ‘Van Almelo naar Amerika’ van het programma ‘Profiel’. 26 maart geeft ze een concert in het Gelredome in Arnhem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten